Rentree Van Wolfswinkel laat nog weken op zich wachten

Ricky van Wolfswinkel is voorlopig nog niet inzetbaar voor Norwich City. Duidelijk was al dat de 24-jarige spits pas na de afgelopen interlandperiode zijn rentree zou maken, maar nu blijkt dat dat op zijn vroegst pas in december gaat gebeuren.

Rentree Van Wolfswinkel laat nog weken op zich wachten

Norwich-manager Chris Hughton kreeg dinsdagavond vragen over de fysieke status van de recordaankoop van The Canaries. Daarop liet de 54-jarige Ier weten dat hij pas voor de thuiswedstrijd tegen Swansea City op 14 december weer rekent op de man die afgelopen zomer voor liefst tien miljoen euro overkwam van Sporting Lissabon.

Sinds hij in Engeland neerstreek, heeft Van Wolfswinkel die transfersom nog maar nauwelijks kunnen waarmaken. In de Premier League scoorde hij in acht optredens tot dusverre pas één keer, terwijl hij sinds half oktober door fysieke ongemakken nog nauwelijks in actie kwam voor de huidige nummer zestien van de hoogste Engelse afdeling.

De problemen stapelen zich bovendien op voor Norwich, want ook Robert Snodgrass en Andy Pilkington zijn voorlopig uit de roulatie. De twee vleugelaanvallers staan minimaal enkele weken aan de kant, waardoor de spoeling voorin wel heel erg dun wordt. Komende zaterdag vervolgt Norwich de competitie met een thuiswedstrijd tegen Crystal Palace.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen