Bacuna en Anita stranden, replay voor Van Wolfswinkel

De derde ronde van het FA Cup-toernooi bracht de nodige Nederlanders binnen de lijnen. Onder andere voor Ricky van Wolfswinkel was het geen onverdeeld succes.

Bacuna en Anita stranden, replay voor Van Wolfswinkel

Aston Villa – Sheffield United 1-2
Hoewel manager Paul Lambert het FA Cup-toernooi geen prioriteit heeft gegeven, is de uitschakeling van Aston Villa door Sheffield United een pijnlijke. De ploeg uit Birmingham, die aantrad met Leandro Bacuna en zonder Ron Vlaar, verloor onverwacht van de gasten. Sheffield United strijdt in League One tegen degradatie, maar won dankzij de winnende treffer van Ryan Flynn op Villa Park.

Newcastle United – Cardiff City 1-2
Het debuut van de Noor Ole Gunnar Solskjaer op de bank bij Cardiff City is een succes geworden. De nieuwe manager van de club uit Wales zag zijn ploeg op St. James’ Park een achterstand ombuigen in een zege. Invaller Craig Noone en Frazier Campbell gaven een adequaat antwoord op de openingstreffer van Papiss Demba Cissé voor Newcastle United, waar in tegenstelling tot keeper Tim Krul Vurnon Anita wel in de basis begon.

Norwich City – Fulham 1-1
Chris David heeft een geslaagd debuut gemaakt voor Fulham. De aanvallende middenvelder, die zijn opleiding genoot bij FC Twente voor hij in 2013 naar Londen verhuisde, tekende voor de assist van de openingstreffer van Darren Bent.

Voor een plaats in de vierde ronde was het niet genoeg voor de ploeg van manager René Meulensteen. Robert Snodgrass bracht Norwich City langszij, maar mede doordat Ricky van Wolfswinkel voor de thuisploeg niet kon scoren bleef de wedstrijd onbeslist en volgt een replay. De aanvaller, die voor het eerst sinds drie maanden weer een basisplaats had, zag een kopbal stranden.

Everton – Queens Park Rangers 4-0
John Heitinga moest bij Everton opnieuw genoegen nemen met een plaats op de bank. De verdediger, die nog immer wacht op een transfer om aan meer speeltijd te komen, zag zijn ploeg Championship-club Queens Park Rangers met duidelijke cijfers verslaan. Nikica Jelavic was met twee goals de gevierde man bij The Toffees. Heitinga maakte in de slotfase zijn entree in mogelijk zijn laatste wedstrijd voor Everton.

Barnsley – Coventry City 1-2
Denzel Slager kon zijn debuut bij Coventry City vieren met een succes in het FA Cup-toernooi. De aanvaller, die vrijdag werd overgenomen van RKC Waalwijk, kon zelf geen bijdrage leveren aan het succes van de club uit League Two. Maar nadat hij in de 57ste minuut naar de kant was gegaan, sloegen The Sky Blues in de slotfase toe. Leon Clarke en Franck Moussa stelden orde op zaken tegen Barnsley, dat een niveau hoger speelt dan Coventry.

Middlesbrough – Hull City 0-2
Ook voor Marvin Emnes (midden op foto) is het FA Cup-avontuur voorbij. De aanvaller van Middlesbrough was niet bij machte de stunt tegen Hull City gestalte te geven. De club uit het Championship moest op eigen veld zijn meerdere erkennen in de opponent uit de Premier League. Aaron McLean en Nick Proschwitz maakten het verschil.

Stoke City – Leicester City 2-1
Oussama Assiadi en Erik Pieters bereikten met Stoke City de vierde ronde van het FA Cup-toernooi door met 2-1 te winnen van Leicester City. Voor The Potters waren de doelpunten van Kenwyne Jones en Charlie Adam genoeg om de koploper van het Championship eronder te krijgen.

Southampton – Burnley 4-3
Jos Hooiveld zag bij Southampton hoe de veerkracht van Burnley zonder resultaat bleef. De club uit het Championship maakte een 2-0 achterstand goed en kwam na een 4-2 achterstand ook nog terug. Maar The Saints bleven aan de goede kant van de score.

Macclesfield Town – Sheffield Wednesday 1-1
Glenn Loovens heeft met Sheffield Wednesday het bekersprookje van vierdeklasser Macclesfield Town nog niet kunnen beëindigen. Steve Williams zorgde met zijn treffer halverwege de tweede helft dat de twee ploegen op herhaling moeten.

Brighton & Hove Albion – Reading 1-0
Royston Drenthe mocht na bijna een uur zijn plaats op de bank verruilen voor een plaats op het veld. Maar voor Reading bood het inbrengen van de Rotterdammer geen soelaas. Brighton & Hove Albion was te sterk in het Championship-onderonsje in het FA Cup-toernooi. Andrew Crofts maakte het verschil voor de thuisploeg, waar Kemy Agustien ook dicht bij een treffer was.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen