Van Wolfswinkel held en schlemiel, Bruins maakt debuut

In de rubriek Elders over de grens belichten we het belangrijkste nieuws van de speelronden in de kleinere (Europese) competities. Berichten uit de vier Europese toplanden vind je uitgebreider elders op onze site.

• Ondanks een vroege treffer van Ricky van Wolfswinkel heeft Sporting Lissabon de uitwedstrijd tegen Estoril met 3-1 verloren • Na zijn goal in de vijfde minuut, had Van Wolfswinkel Sporting in de 76ste minuut op gelijke hoogte kunnen brengen • Hij faalde echter vanaf de strafschopstip • Kort daarna liep Estoril uit naar een 3-1 voorsprong • Zodoende kon Sporting de 3-2 uitzege van vorige week tegen Gil Vicente geen goed vervolg geven • Sporting blijft middenmoter met 22 punten • Luigi Bruins heeft vrijdagavond zijn debuut gemaakt voor Olympique Nice • De Zuid-Franse subtopper speelde thuis tegen Stade Reims en won met 2-0 dankzij doelpunten van Valentin Eysseric (penalty) en Renato Civelli • Bruins speelde mee vanaf de 53ste minuut, toen hij aanvoerder Didier Digard verving • Nice staat afgetekend vierde met 45 punten, op één punt van nummer drie Olympique Marseille • Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht op het VI-Scorebord.