Van trots glimmend Excelsior geeft Groningen huiswerk

Reacties

Excelsior heeft ook de tweede wedstrijd gewonnen. Na de knappe uitzege bij FC Twente van vorige week won de formatie van Mitchell van der Gaag nu in het eigen Kralingen met 2-0 van FC Groningen, dat na twee duels in de Eredivisie nog zonder punten én goals is. De zege, die luister werd bijgezet met een spraakmakende slotminuut, zorgde bovendien voor een unicum voor Excelsior.

Van trots glimmend Excelsior geeft Groningen huiswerk

Groningen was vorige week met 0-5 van het veld geveegd door Feyenoord in de eigen Euroborg en begon desastreus aan het duel. Na twee minuten kopte Jurgen Mattheij al een voorzet van Ryan Koolwijk binnen: 1-0.

In het vervolg van het eerste bedrijf bleef Excelsior gevaarlijk. Zo moest doelman Sergio Padt met een uiterste krachtsinspanning een treffer van Kevin Vermeulen voorkomen. Hoewel Groningen toonde dat coach Ernest Faber nog voldoende huiswerk heeft, werd de ploeg wel af en toe gevaarlijk. Zo kreeg Jesper Drost een enorme kopkans, maar redde Tom Muyters van dichtbij op zijn inzet door het midden.

Na rust tapte de formatie van Faber, die al na 27 minuten de ogenschijnlijk niet geblesseerde Hedwiges Maduro naar de kant haalde ten faveure van Samir Memisevic, uit een ander vaatje. Excelsior werd meer en meer naar achteren gedrukt, maar de eerste Groningse competitiegoal van het seizoen bleef uit. Mattheij maakte bijna een eigen goal, maar zag zijn ongelukkige balcontact maar ternauwernood uit het doel blijven.

De slotminuut was spectaculair. De mee naar voren gekomen Groningen-doelman Padt kopte de bal tegen de paal en in de daaropvolgende counter maakte Vermeulen de 2-0 met een schot van heel ver. Het doel van de noorderlingen was immers verlaten.

Direct na die treffer kon het feestje losbarsten. Excelsior is immers in ieder geval voor even de trotse koploper van de Eredivisie. Bovendien werd voor het eerst in de clubhistorie de maximale score over de eerste twee Eredivisie-optredens behaald.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.