Excelsior gaat voor unieke bliksemstart tegen Groningen

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Deze keer aandacht voor Excelsior - FC Groningen, het eerste duel op de zaterdagavond.

Excelsior gaat voor unieke bliksemstart tegen Groningen
Speelronde: 2
Aftrap: zaterdag 13 augustus, 18.30 uur
Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük

• Na de 0-5 nederlaag tegen Feyenoord van afgelopen week zoekt FC Groningen revanche. Excelsior kende met een 1-2 overwinning bij FC Twente een veel betere start.

• De equipe van trainer Mitchell van der Gaag heeft door de zege van afgelopen week de kans op een primeur. Nog nooit zette Excelsior de eerste twee Eredivisie-duels van een seizoen in winst om.

• Excelsior en FC Groningen stonden op Woudestein vijftien keer eerder tegenover elkaar in de Eredivisie. De thuisploeg kwam zes keer tot winst, vijf keer bleef het duel onbeslist en viermaal gingen alle punten naar de bezoekers.

• De afgelopen jaren is FC Groningen de dominante partij in deze confrontatie. De ploeg uit het Hoge Noorden ging slechts eenmaal onderuit in de laatste dertien duels met Excelsior, duels in Groningen meegerekend.

• Afgelopen seizoen boekte Excelsior vier thuiszeges. Gedurende twee van die wedstrijden kwam Tom van Weert tot scoren. De aanvaller verruilde deze zomer de Rotterdammers voor FC Groningen.

Ernest Faber gaat op jacht naar zijn eerste zege bij FC Groningen.
Ernest Faber gaat op jacht naar zijn eerste zege bij FC Groningen.

• Anouar Hadouir kan voor de 250ste keer in actie komen in de Eredivisie. De 33-jarige aanvaller kwam liefst negen keer tot scoren tegen FC Groningen. Tegen geen enkele andere club op het hoogste niveau maakte hij meer dan drie treffers.

• Ernest Faber probeert te voorkomen dat hij in de voetsporen treedt van Theo Vonk, die als laatste FC Groningen-coach zijn eerste twee duels in dienst van de noorderlingen verloor.

• Afgelopen seizoen werd FC Groningen-speler Yoëll van Nieff door de noorderlingen nog verhuurd aan Excelsior. In dienst van de ploeg uit Kralingen reikte hij tot vijf duels in de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.