Van 't Schip gaat Jans opvolgen bij PEC Zwolle

Reacties

PEC Zwolle presenteert maandag de nieuwe trainer. Naar alle waarschijnlijkheid is dat John van 't Schip. De 41-voudig international tekent naar verluidt voor twee seizoenen bij de Zwollenaren.

Van 't Schip gaat Jans opvolgen bij PEC Zwolle

Van 't Schip wordt de opvolger van Ron Jans, die na dit seizoen aan de slag gaat bij de KNVB als leercoach voor de cursus Coach Betaald Voetbal. Na vier seizoenen, waarin PEC Zwolle onder meer de KNVB-beker en de Johan Cruijff Schaal won, werd het tijd voor een volgende stap.

De Zwollenaren kwamen vrijwel direct uit bij Van 't Schip. De 53-jarige trainer die als voetballer actief was voor Ajax en Genoa, gaf eerder al aan graag in Nederland aan de slag te gaan. Van 't Schip was als trainer meermaals actief als assistent bij onder meer Jong Oranje, Ajax en het Nederlands elftal. Daarnaast was hij eindverantwoordelijke bij FC Twente (2001), Ajax (interim 2009), Melbourne Heart (2010) en Guadalajara (2012).

Zijn laatste klus was het hoofdtrainerschap bij het Australische Melbourne City FC. Daar stapte hij begin van dit jaar op vanwege privéomstandigheden. Zijn vertrek viel de fans van Melbourne zwaar: onder Van 't Schip won Melbourne zijn eerste prijs. Sydney FC werd in de bekerfinale verslagen.

Na het aangekondigde vertrek van Jans liet PEC Zwolle weten de complete staf opnieuw in te gaan richten. Zo werd eerder al bekend dat Dwight Lodeweges, de high potential coach bij de club, deel uit zou gaan maken van de technische staf. De 59-jarige Canadees is met ingang van volgend seizoen één van de assistenten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.