PEC voert eerste gesprekken met mogelijke opvolgers Jans

Reacties

PEC Zwolle is inmiddels begonnen met de eerste gesprekken over de opvolging van hoofdtrainer Ron Jans, die na dit seizoen vertrekt. De club heeft dinsdag bekendgemaakt dat Dwight Lodeweges komende zomer aan de technische staf wordt toegevoegd als assistent.

PEC voert eerste gesprekken met mogelijke opvolgers Jans

Lodeweges is sinds januari 2015 al actief als high performance coach bij PEC om de doorstroming van eigen talent te bevorderen. Om de verbinding tussen de jeugdopleiding en het eerste elftal te verbeteren zal de voormalig hoofdcoach van de club (1998-2001) toetreden tot de technische staf. 'Naast Dwight willen wij een hoofdtrainer positioneren die past in het door ons opgestelde profiel'', meldt voorzitter Adriaan Visser op de clubwebsite.

Visser wil, net als technisch directeur Gerard Nijkamp vorige week in gesprek met VI, niet ingaan op namen. Duidelijk is wel dat er inmiddels is gesproken met de eerste kandidaten. Het is niet ondenkbaar dat PEC een van de huidige assistenten van Jans, Gert Peter de Gunst en Albert van der Haar, doorschuift. In het verleden heeft de club dat ook al aangedurfd met Art Langeler (nu bondscoach Jong Oranje). Zijn aanstelling resulteerde uiteindelijk in Eredivisie-voetbal.

De aanwezigheid van de ervaren Lodeweges maakt dat makkelijker. De 59-jarige Canadees beschikt over een schat aan ervaring én heeft de Zwollenaren al eerder getraind. Omdat hij over de juiste papieren beschikt, valt het niet volledig uit te sluiten dat clubman Arne Slot terugkeert. De huidige assistent van SC Cambuur is populair bij de fans, staat voor aanvallend en aantrekkelijk voetbal en wordt geroemd vanwege zijn tactische kennis, maar heeft zijn diploma Coach Betaald Voetbal nog niet.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.