Van 't Schip biedt Villa tijdelijk onderdak

Reacties

David Villa meldt zich na het WK in Australië. De Spaanse international strijkt neer bij Melbourne City voor hij aan zijn Amerikaanse avontuur begint.

Van 't Schip biedt Villa tijdelijk onderdak

Villa heeft zich al voor drie jaar gecommitteerd aan New York City FC, waar hij in december begint aan zijn nieuwe avontuur na één jaar bij Atlético Madrid. Om de periode tot de start van de Amerikaanse competitie in maart 2015 te overbruggen heeft de 32-jarige spits gekozen voor Melbourne City.

'Het is zeer goed voor mij op alle fronten', zegt Villa, die na het WK afzwaait als international. 'Uit technisch oogpunt is het een kans om in een nieuwe competitie in een ander land te spelen, en het is natuurlijk ideaal competitieve wedstrijden te hebben voordat het seizoen in Amerika begint. Ik ben ervan overtuigd dat het een fantastische ervaring wordt.'

Trainer John van ’t Schip prijst zich gelukkig met de tijdelijke aanvulling van zijn selectie. 'Hij is nog steeds in de kracht van zijn carrière. Hij speelt in Brazilië zijn derde WK, is net Spaans kampioen geworden en is een instinctieve en begenadigde spits die significant gaat bijdragen aan Melbourne City.'

De keuze van Villa voor Melbourne City is niet opmerkelijk gezien de nauwe banden met Manchester City. De Engelse club heeft met de Amerikaanse honkbalclub New York Yankees in mei 2013 New York City FC opgericht.

Heb jij een voorspellende gave en ken jij de afloop van het WK in Brazilië? Doe dan nu mee aan de VI WK-poule en win fraaie prijzen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.