Van Sichem gebeten hond bij ADO: 'Beelden zijn duidelijk'

ADO Den Haag heeft scheidsrechter Tom van Sichem de zwartepiet toegeschoven na de 2-0 nederlaag bij PSV. De arbiter gaf ADO-doelman Gino Coutinho rood en kende een strafschop toe.

Dit deed de leidsman in de 33ste minuut, nadat Coutinho PSV-aanvaller Memphis Depay had neergelegd. Aan dat moment ging echter een vermeende overtreding van Adam Maher op Aaron Meijers vooraf. Jürgen Locadia benutte de strafschop en daarna speelde ADO met tien man een verloren wedstrijd.

ADO-trainer Maurice Steijn kon na afloop nauwelijks geloven dat Van Sichem niet floot voor een duwfout op Meijers. 'Volgens mij laten de beelden niets aan duidelijkheid over. Meijers wordt bijna de dug-out ingeduwd, dus dat is een overtreding. De penalty leek mij terecht, maar ik ben vooral boos over het moment daarvoor.'

Steijn had juist het gevoel dat ADO voorafgaand aan de strafschop steeds beter in de wedstrijd kwam. 'In de eerste tien minuten kreeg PSV grote kansen, maar daarna werd het gelijkwaardiger. Vervolgens hoop je de schade beperkt te houden en te kijken of je PSV op de tegenaanval pijn kan doen, maar dat deden we te laat.'

Beslissend
De stoom kwam na afloop bij Vito Wormgoor nog steeds uit zijn oren. De aanvoerder van ADO had het idee dat zijn elftal tekort was gedaan door Van Sichem. 'Het beslissende moment in de wedstrijd is duidelijk. Dat zijn de rode kaart en strafschop. Memphis Depay wordt misschien licht getoucheerd door Coutinho, maar als je goed kijkt ben ik aan het meelopen. Dus dan hoeft hij geen rood te geven. Daarvoor had hij ook al moeten fluiten voor een overtreding, vond ik.'