Van Persie verkozen tot Speler van het Jaar in Engeland

Robin van Persie is zondag door zijn collega-voetballers in de Premier League verkozen tot Speler van het Jaar in Engeland. De aanvoerder en spits van Arsenal troefde in de prestigieuze PFA Player of the Year-award, de prijs die de Engelse spelersvakbond jaarlijks uitreikt aan de beste speler van de Premier League, zijn rivalen af.

Van Persie verkozen tot Speler van het Jaar in Engeland

Behalve Van Persie waren ook Sergio Agüero, Joe Hart en David Silva (allen Manchester City), Wayne Rooney (Manchester United) en Scott Parker (Tottenham Hotspur) genomineerd door de Engelse spelersvakbond (PFA). Nog voor officiële bekendmaking regende het op Twitter al felicitaties van collega's voor Van Persie.

'Dennis Bergkamp, Ruud van Nistelrooij, Marco van Basten... Van Persie hoort zonder meer in dat rijtje Nederlandse topaanvallers thuis', verklaarde Gordon Taylor, voorman van de spelersvakbond in de aanloop naar zondag de nominatie voor Van Persie, dit seizoen al 34 keer trefzeker voor The Gunners. Alleen Ruud van Nistelrooy en Dennis Bergkamp gingen Van Persie als Nederlandse Spelers van het Jaar voor.

Agüero (Manchester City), Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal), Daniel Sturridge (Chelsea), Kyle Walker, Gareth Bale (beiden Tottenham Hotspur) en Danny Welbeck (Manchester United) maakten kans om uitgeroepen te worden tot PFA Young Player of the Year-award. Walker ging met die eer aan de haal. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's