Van Persie onzeker voor duel van United met Southampton

Het is nog onzeker of Robin van Persie aan kan treden in het duel van zaterdag met Southampton. Ondertussen reserveerde Manchester United-manager David Moyes wel lovende woorden voor de Nederlandse spits.

Van Persie onzeker voor duel van United met Southampton

Voorafgaand aan het WK-kwalificatieduel met Hongarije kampte Van Persie al met een teenblessure. Desondanks kon hij aan de aftrap verschijnen en met drie goals topscorer aller tijden worden van Oranje. Ook tegen Turkije deed hij dinsdag een helft mee, maar halverwege moest hij in de kleedkamer achterblijven vanwege een kuitblessure.

Nog steeds ondervindt Van Persie hinder van die kwetsuur, waardoor zijn aandeel in het treffen met de nummer vier onzeker is. Southampton heeft in Engeland vier punten meer dan de landskampioen.

'Hij heeft een paar tikken gehad', weet Moyes tijdens zijn perspraatje. 'Ik maak me wel een beetje zorgen om hem. Hij kreeg tegen Turkije een schop op zijn kuit en had ook al problemen met zijn teen. We gaan zaterdag kijken hoe het is en nemen dan een beslissing.'

Moyes roemde zijn aanvaller wel vanwege zijn 39ste, 40ste en 41ste goal voor Nederland. 'Een fantastische prestatie. Nu wil hij nog meer scoren en vooral als het er toe doet: op het WK. Er zijn in alle voorgaande jaren fantastische aanvallers geweest in Nederland. Om dan zo'n ranglijst aan te voeren is iets heel speciaals.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen