Van Persie naast Van Nistelrooy in jacht op eigen record

Robin van Persie heeft met zijn doelpunt tegen zijn oude liefde Arsenal het record van Ruud van Nistelrooy geëvenaard. De spits van de kersverse kampioen van Engeland kan met een heuse eindsprint zijn eigen recordjaargang zelfs nog uit de boeken schieten.

Van Persie naast Van Nistelrooy in jacht op eigen record

De benutte strafschop op bezoek bij zijn oude club (einduitslag 1-1) was het 25ste doelpunt in de Premier League van het seizoen van Van Persie. Daarmee evenaarde hij het aantal van Van Nistelrooy uit het seizoen 2002/03, waarin hij in 34 duels in actie kwam. Van Persie heeft dit seizoen een wedstrijd meer achter zijn naam staan.

Het persoonlijke record van Van Persie staat op dertig doelpunten. Vorig seizoen, nota bene in dienst van Arsenal, kwam hij tot dat aantal in 38 wedstrijden.

Met die dertig treffers werd hij topscorer van de Engelse Premier League. Die eer lonkt nu weer, nu zijn enige overgebleven concurrent (Luis Suarez) voor de rest van het seizoen geschorst is.

Als Van Persie erin slaagt in de komende drie competitieduels met Chelsea (thuis), Swansea City (uit) en West Bromwich Albion (uit) nog vijf keer te scoren, dan evenaart hij zijn persoonlijke record. Opvallend is daarbij dat hij dan dus weer, net als vorig seizoen, geen wedstrijd heeft hoeven missen. <br /><br />

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen