Bale herovert Premier League-eretitel op Van Persie

Robin van Persie is er niet in geslaagd zijn titel Speler van het Jaar te prolongeren. De aanvaller van Manchester United moest toezien dat zijn voorganger Gareth Bale meer stemmen heeft gekregen.

Bale herovert Premier League-eretitel op Van Persie

Voor Bale (23) is het de tweede keer dat hem deze prijs ten deel valt. Twee jaar geleden werd hij door zijn collega’s in de Premier League ook al verkozen tot Speler van het Jaar. Van Persie, toen nog speler van Arsenal, won vorig jaar de verkiezing van de Engelse spelersvakbond, maar moest nu zijn Tottenham Hotspur-collega weer voor zich dulden. Ook de andere genomineerden Luis Suarez (Liverpool), Eden Hazard en Juan Mata (beiden Chelsea) grepen naast de hoofdprijs.

Bale werd daarnaast ook gekozen tot Talent van het Jaar. Een dergelijke dubbele uitverkiezing kwam twee keer eerder voor sinds in 1974 voor het eerst deze prijzen werden uitgereikt. Andy Gray (1976/77) en Cristiano Ronaldo (2006/07) gingen de Welsh international voor.

Tottenham Hotspur heeft nu vijf keer de PFA-Speler van het Jaar geleverd. Ook Arsenal en Liverpool viel die eer vijf keer te beurt. Manchester United is met elf overwinningen koploper in dat klassement.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen