Van Persie keert als basisspeler terug in De Kuip

Reacties

Feyenoord treedt donderdagavond in de belangrijke Europa League-wedstrijd tegen Fenerbahçe (19.00 uur) met dezelfde elf namen als in de Rotterdamse derby van afgelopen zondag tegen Sparta (6-1). Robin van Persie keert als basisklant terug in De Kuip.

Van Persie keert als basisspeler terug in De Kuip

Van Persie viel in de heenwedstrijd in Turkije nog in. Toen startten Jeremain Lens en Gregory van der Wiel nog in de basis bij de ploeg van Dick Advocaat. De herstelde Lens speelt opnieuw. Van der Wiel is eveneens terug van een blessure en zit op de bank tegen Feyenoord, waarmee Van Persie in 2002 de UEFA Cup won voordat voordat hij in 2004 naar Arsenal vertrok met 61 competitieduels en 14 goals achter zijn naam.

De 33-jarige spits komt aan Rotterdamse zijde Dirk Kuijt tegen. De twee routiniers liepen elkaar in de zomer van 2015 bij Fenerbahçe net mis, maar speelden wel een jaar samen in De Kuip en natuurlijk bij Oranje. Ook voor Advocaat betekent het duel met de Rotterdammers een terugkeer op bekend terrein. De 69-jarige Hagenaar was eerder dit jaar adviseur van trainer Giovanni van Bronckhorst.

Van Bronckhorst kondigde woensdag al aan niemand te zullen sparen voor het thuisduel met Fenerbahçe, dat Feyenoord met twee goals verschil moet winnen door de 1-0 nederlaag in Istanbul. Ten opzichte van die wedstrijd is er wel het nodige veranderd. Destijds stonden Terence Kongolo en Steven Berghuis in de basis, nu beginnen Miquel Nelom en Eljero Elia.

Uitshirt
Feyenoord speelt in de eigen Kuip overigens in het uitshirt, omdat de Spaanse scheidsrechter David Fernández Borbalán per se een geel tenue wil aantrekken. Fenerbahçe moet daarom het zwarte uittricot dragen en dat past weer niet bij de zwarte broeken die de Rotterdammers normaal gesproken onder het rood-witte thuisshirt dragen.

Opstelling Feyenoord: Jones; Karsdorp, Botteghin, Van der Heijden, Nelom; El Ahmadi, Kuijt, Vilhena; Toornstra, Jørgensen, Elia.

Opstelling Fenerbahçe: Volkan Demirel; Sener Özbayrakli, Skrtel, Kjær, Hasan Ali Kaldirim; Mehmet Topal, Souza; Lens, Alper Potuk, Sow; Van Persie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.