Van Persie kan titel PFA Speler van het Jaar verdedigen

Robin van Persie is een van de zes genomineerden voor de prestigieuze PFA Player of the Year-award, de prijs die de Engelse spelersvakbond (PFA) jaarlijks uitreikt aan de beste speler van de Premier League. Vorig jaar won de 29-jarige aanvaller Manchester United, toen nog in dienst van Arsenal.

Van Persie kan titel PFA Speler van het Jaar verdedigen

Naast Van Persie zijn ook ploeggenoot Michael Carrick, Gareth Bale (Tottenham Hotspur), Eden Hazard, Juan Mata (beiden Chelsea) en Luis Suarez (Liverpool) genomineerd door de PFA.

Mocht Van Persie winnen, dan is hij de eerste speler sinds Cristiano Ronaldo (in 2007 en 2008) die zich twee keer op rij PFA Player of the Year mag noemen. Daarbij zou hij na Alan Shearer de tweede speler zijn die de prijs namens twee clubs (Blackburn Rovers en Newcastle United) in de wacht sleept.

Bale en Hazard maken ook kans op de PFA Young Player of the Year-award. Zij hebben daarbij concurrentie van Christian Benteke (Aston Villa), Romelu Lukaku (door Chelsea verhuurd aan West Bromwich Albion), Danny Welbeck (Manchester United) en Jack Wilshere (Arsenal).

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen