Van Persie held van Fener in clash met Galatasaray

Reacties

Robin van Persie is voorlopig de held van Fenerbahçe. De Nederlandse spits schoot zijn ploeg in eigen huis langs Galatasaray in de clash tussen de aartsrivalen: 2-0. In de Turkse Süper Lig passeert Fener de eeuwige rivaal op de ranglijst.

Van Persie held van Fener in clash met Galatasaray

Twee weken geleden viel Van Persie nog uit in het duel met Akhisar Belediyespor. Hij hield een gescheurd ooglid over aan een overtreding van een opponent. De kwetsuur van de 33-jarige aanvaller bleek mee te vallen en dus kon hij aan de aftrap verschijnen voor de kraker tegen de aartsvijand.

Trainer Dick Advocaat zal gelukkig zijn geweest dat hij over Van Persie kon beschikken. In de voorgaande twee competitiewedstrijden scoorde hij al drie keer. Daar kwamen tegen Galatasaray twee doelpunten bij. Op slag van rust schoot hij een voorzet vanaf de rechterkant al glijdend in het dak van het doel: 1-0.

Een kwartier voor tijd schoot Van Persie opnieuw raak, nu vanaf elf meter. Het betekende zijn zesde competitietreffer van het seizoen. In zijn laatste veertien competitiewedstrijden is hij nu betrokken geweest bij zestien doelpunten (12 goals, 4 assists). Gregory van der Wiel en Jeremain Lens keken geblesseerd toe hoe Van Persie uitgroeide tot held.

Galatasaray
Bij Galatasaray, getraind door Jan Olde Riekerink, was er een basisplaats voor Wesley Sneijder en Nigel de Jong (op de foto in duel met Van Persie). Aanvoerder Sneijder werd halverwege de tweede helft naar de kant gehaald. De Jong speelde wel de gehele wedstrijd en incasseerde een gele kaart.

In de Süper Lig klimt de ploeg van Advocaat naar de derde plaats (21 punten uit elf wedstrijden), zes punten achter koploper Besiktas. Galatasaray zakt naar de vijfde plaats en heeft twintig punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.