Van Persie geeft uitleg over akkefietje met Özyakup

Reacties

Robin van Persie heeft in Turkse media uitleg verschaft over zijn ruzie met Oguzhan Özyakup. Tijdens het bekerduel kreeg de spits van Fenerbahçe het aan de stok met zijn voormalige vriend.

Van Persie geeft uitleg over akkefietje met Özyakup

Van Persie besliste zondagavond het verhitte bekerduel met Besiktas. De aanvaller maakte het enige doelpunt en vierde dat op zijn knieën voor de neus van Özyakup, met wie hij tussen 2008 en 2012 nota bene samenspeelde bij Arsenal. Bij het juichen beet Van Persie de in Zaandam geboren middenvelder ook een en ander toe, een actie waar Özyakup naderhand weer zijn verbazing en afschuw over uitsprak. 'Eén ding wil ik wel zeggen. Ik was zeer goed bevriend met een zekere speler op het veld. Dat is nu veranderd. Soms zie je op het veld het ware gezicht van een speler', zo voegde de middenvelder van Besikas toe.

In de Turkse krant Sabah worden nu, indirect via ingewijden bij Fener, quotes van Van Persie opgetekend. 'Al voor de wedstrijd begon hij dingen in het Nederlands tegen me te zeggen, maar ik kon niet goed verstaan wat', zo begon het akkefietje volgens Van Persie. 'Toen kreeg ik door dat hij mij aan het uitschelden was… Ik dacht eerst dat hij een geintje maakte en schudde met mijn hoofd en vroeg: "Wat ben je aan het doen?" Daarna ging Oguzhan door met schelden. Nadat ik een vrije trap had genomen, zei hij: "Je bent oud geworden, je hebt hier niets meer te zoeken en ga lekker bij de veteranen spelen."

Van Persie maakte ook melding van een controversieel gebaar dat  Özyakup tijdens de wedstrijd maakte naar hem. 'In Nederland zou je daar een maand schorsing voor krijgen.'

Het akkefietje tussen de voormalige vrienden was het slotstuk van een verhit bekerduel. Van Persie provoceerde het Besiktas-publiek en was betrokken bij een opstootje met Dusko Tosic, die uiteindelijk met rood moest inrukken. Op social media haalde de vrouw van Tosic haar gram door Van Persie fel toe te spreken, een boodschap die ze later op last van haar man weer weghaalde. Door de goal van Van Persie, die een gele kaart kreeg bij het opstootje, plaatste Fener zich voor de kwartfinale van het Turkse bekertoernooi.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.