'Van Oostveen vertrekt op korte termijn bij KNVB'

Reacties

Directeur betaald voetbal Bert van Oostveen vertrekt deze week bij de KNVB. Volgens het Algemeen Dagblad maakt de voetbalbond die beslissing in de komende dagen bekend.

'Van Oostveen vertrekt op korte termijn bij KNVB'

Van Oostveen lag al langer onder vuur. Redenen waren het mislopen van het EK door het Nederlands elftal en de gang van zaken rond de aanstelling van bondscoaches Guus Hiddink en Danny Blind. Het zou Van Oostveen ontbreken aan voldoende voetbalkennis om daarover beslissingen te nemen en als directeur eindverantwoordelijke te zijn op voetbaltechnisch gebied. In de zaak-FC Twente ging de KNVB wegens zijn handelwijze ook niet vrijuit.

Om de dagelijkse gang van zaken rond Oranje te verbeteren werd Hans van Breukelen onlangs aangesteld als technisch directeur, een functie die er tot de komst van de oud-doelman niet was. Daardoor viel er een belangrijke pijler weg uit het takenpakket van Van Oostveen, die ondanks alle kritiek op zijn functioneren tot dusverre in het zadel bleef. Ronald Waterreus drong daarom in zijn column in Voetbal International onlangs nog aan op zijn vertrek.

Het moment waarop de KNVB het vertrek van Van Oostveen wereldkundig zou maken, is uiterst ongelukkig. Het Nederlands elftal verzamelt maandag in Noordwijk om zich voor te bereiden op het eerste WK-kwalificatieduel in en tegen Zweden op 6 september. De aanloop daarnaartoe was al onrustig door het vertrek van teammanager Hans Jorritsma en assistent Dick Advocaat naar Fenerbahçe en het afketsen van een akkoord met Ruud Gullit, die in beeld was als opvolger van Advocaat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.