Waterreus: 'Van Oostveen moet opstappen'

Reacties

Bert van Oostveen moet per direct opstappen als directeur betaald voetbal van de KNVB. Daarvoor pleit Ronald Waterreus in zijn maandelijkse column in Voetbal International.

Waterreus: 'Van Oostveen moet opstappen'

Aanleiding voor zijn betoog is het vertrek van Dick Advocaat, afgelopen maandag. De assistent van bondscoach Danny Blind maakte gebruik van de clausule in zijn contract en verkaste naar het Turkse Fenerbahçe.

'Na de mislukte aanstelling van Hiddink is Bert van Oostveen alleen maar bezig met het aanleggen van noodverbanden', aldus Waterreus in Voetbal International. 'Hij breit dingen recht die niet recht te breien vallen. Want het verhaal Advocaat staat natuurlijk niet op zichzelf. Het staat symbool voor het wanbeleid dat gevoerd wordt bij de KNVB. Kennelijk slaagt Van Oostveen er niet in goede keuzes te maken en om mensen voor zich te winnen. Als zo'n Advocaat je toch opbelt met de mededeling dat hij er na drie potjes mee ophoudt, dan ga je daar als directeur, ongeacht welke clausule dan ook, toch dwars voor liggen? Dit laat je je als grote baas toch niet welgevallen?'

Waterreus vervolgt: 'Mijn hoop is gevestigd op Hans van Breukelen. Hij kan twee dingen doen: eenvoudigweg een nieuwe assistent aanstellen. Of écht schoon schip maken. Ofwel: een volledig nieuwe staf samenstellen waarin mensen zich solidair verklaren met elkaar en van wie de komst breed gedragen wordt. Ik zou gaan voor optie twee. Zonder Van Oostveen als hoofdverantwoordelijke, dat lijkt me inmiddels onvermijdelijk. Het kan niet anders dat hij, na de zoveelste miskleun, zelf nu ook wel inziet dat zijn aanblijven ongeloofwaardig is.'

De gehele column, waarin Waterreus ook hard is voor zijn vroegere trainer Advocaat, is woensdag te lezen in VI en op het digitale kanaal van VI: VI Premium.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.