Van Oostveen: 'Onze fans verdienen thuiswedstrijd op EK'

Reacties

Namens de KNVB zette Bert van Oostveen donderdag zijn handtekening onder het bid voor het EK van 2020, dat uiterlijk vrijdag bij de Europese voetbalbond (UEFA) binnen moet zijn. De directeur betaald voetbal vreest de concurrentie voor het toernooi over zes jaar.

Van Oostveen: 'Onze fans verdienen thuiswedstrijd op EK'

De reden waarom de KNVB net als het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, de gemeente Amsterdam, De Arena en Schiphol, het bid ondersteunt, is volgens Van Oostveen simpel. 'Onze supporters zijn al jaren gangmakers bij alle grote toernooien. Zij verdienen een thuiswedstrijd', aldus de KNVB-directeur tegenover de NOS.

De KNVB wil drie groepswedstrijden, waaronder twee thuisduels van het Nederlands elftal en een achtste finale in De Arena laten plaatsvinden. 'In het begin hadden we een lichte voorkeur voor Rotterdam. Dat was in het licht van de bouw van een nieuw stadion. Dat stadion kwam er niet. Toen zijn wij full swing voor Amsterdam gegaan.'

Van de 32 landen die aankondigden een poging te doen het EK binnen te halen, haakten Finland, Polen, Portugal en Tsjechië deze week af. 'Ik schat in dat er uiteindelijk zo'n 25 serieuze bids binnen gaan komen bij de UEFA', vervolgt Van Oostveen. 'Je hebt een kans, maar de concurrentie is moordend. Natuurlijk is het hartstikke lastig, maar we moeten uitgaan van onze eigen kracht. Wij zijn een zekerheidje.'

Zes landen hopen zelfs de finale binnen te halen: Engeland (Londen), Duitsland (München), Wales (Cardiff), Turkije (Istanbul), Oekraïne (Kiev) en Spanje (Madrid of Bilbao). Eerder was ook België in de race voor de eindstrijd, maar onze zuiderburen richten zich nu op de openingswedstrijd. Op 19 september wordt bekend in welke Europese steden het EK wordt afgewerkt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.