Van Nistelrooy evenaart Europese productie Inzaghi

Ruud van Nistelrooy kwam donderdag 507 dagen na zijn laatste internationale treffer weer tot scoren in een Europa Cup-wedstrijd. De aanvaller van Hamburger SV liet in het Europa League-duel met Anderlecht (3-1 zege) zijn 61ste Europese treffer noteren.

Van Nistelrooy evenaart Europese productie Inzaghi

Met dat aantal is Van Nistelrooy op gelijke hoogte gekomen met de Europese productie van Filippo Inzaghi, een andere goalgetter op de Europese velden. De ervaren Italiaan, die woensdag met AC Milan in de Champions League nog werd uitgeschakeld door Manchester United, maakte in zijn loopbaan 61 doelpunten in 107 Europa Cup-duels.

In tegenstelling tot Inzaghi had Van Nistelrooy slechts 82 wedstrijden nodig voor zijn 61 treffers. Hij maakte 56 goals in het hoofdtoernooi van de Champions League, vier in de voorronden ervan en nu dus ook één in de Europa League. Het voorlaatste Europese doelpunt van de Brabander kwam op 21 oktober 2008 tot stand. In dienst van Real Madrid scoorde hij één keer in de Champions League-wedstrijd bij Juventus (2-1 nederlaag).

Op de ranglijst van topschutters in de diverse Europa Cup-toernooien bezet Van Nistelrooy nu de gedeelde vierde plaats. Alleen de Oekraïner Andriy Shevchenko (62 goals), de Spanjaard Raúl (67) en de Duitser Gerd Müller (69) scoorden nóg vaker dan de 33-jarige Brabander.

Voor die ranglijst tellen alleen doelpunten mee die een speler heeft gemaakt in het Europa Cup I-toernooi, de Champions League, het Europa Cup II-toernooi, de strijd om de Jaarbeursstedenbeker, het UEFA Cup-toernooi en de strijd om de Europese Super Cup. <br /><br />

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen