Trefzekere Van Nistelrooy: 'Mijn geduld is beloond'

Tijdens het Europa League-duel met Anderlecht maakte Ruud van Nistelrooy voor het eerst de negentig minuten vol bij Hamburger SV. De spits was na afloop zeer tevreden met zijn eigen ontwikkeling én de 3-1 overwinning.

'Dit zijn toch de wedstrijden waarvoor je het als voetballer allemaal doet', aldus Van Nistelrooy. 'Ik heb de laatste weken hard gewerkt en daarvoor heb ik vanavond de beloning gekregen. Het was extra mooi dat ik het team kon helpen met een doelpunt.'

Vijf minuten voor rust schoot Van Nistelrooy op aangeven van Eljero Elia raak uit een moeilijke hoek. 'Jammer dat er ook nog een goal van mij werd afgekeurd vanwege buitenspel. Ik denk dat we sowieso de kansen hebben gehad om vaker te scoren. Toch kunnen we tevreden zijn, de finale in ons eigen stadion is weer een stukje dichterbij gekomen.'

Coach Bruno Labbadia was goed te spreken over het eerste basisoptreden van Van Nistelrooy. 'Mijn verwachting was dat we met Ruud in de basis aan uitstraling en stootkracht zouden winnen en dat is uitgekomen. We hebben als team een uitstekende prestatie neergezet.'