Van Marwijk treft Palestina met Saudi-Arabië in Jordanië

Reacties

De Palestijnse voetbalbond (PFA) heeft de beslissing van de FIFA om de WK-kwalificatiewedstrijd tegen het Saudi-Arabië van bondscoach Bert van Marwijk op neutraal terrein af te werken geaccepteerd.

Van Marwijk treft Palestina met Saudi-Arabië in Jordanië

De voetbalbond van het land in het Midden-Oosten liet donderdag weten de beslissing van de wereldvoetbalbond met tegenzin te aanvaarden. Het kwalificatieduel voor het WK van 2018 in Rusland zal nu worden afgewerkt in Jordanië.

Palestina en Saudi-Arabië zouden elkaar donderdag treffen in Ramallah, maar de Saudische bond liet aan de FIFA weten dat niet te zien zitten in verband met de gevaarlijke situatie daar. Er werd een uitgebreid dossier gestuurd naar de wereldvoetbalbond, waarna het land van bondscoach Bert van Marwijk (foto) gelijk kreeg.

Het duel tussen beide landen houdt de gemoederen al langer bezig. Aanvankelijk zou het in juni al worden afgewerkt, maar toen werd besloten de wedstrijden om te draaien. Het vervroegde thuisduel werd door Saudi-Arabië met 3-2 gewonnen, maar de problemen waren alleen maar vooruitgeschoven.

Tijdens de return op 13 oktober wilde Saudi-Arabië namelijk wederom niet in de Palestijnse hoofdstad Ramallah voetballen, waarop de FIFA het duel naar neutraal terrein besloot te verplaatsen. Palestina ging hiertegen in beroep, wat ervoor zorgde dat de wedstrijd toch in Ramallah gespeeld zou moeten worden (op 5 november). Van Marwijk liet direct weten daar niet heen te gaan.

De FIFA besloot daarna het duel alsnog op neutraal grondgebied plaats te laten vinden en de wedstrijd te verzetten naar 9 november. Dat eerste gaat nu gebeuren, maar vanwege organisatorische redenen heeft Palestina wel gevraagd de wedstrijd nogmaals vooruit te schuiven. Ook de confrontatie met Maleisië (12 november) wordt in Jordanië afgewerkt.  

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.