Van Marwijk toch weer op neutraal terrein tegen Palestina

Reacties

Saudi-Arabië mag nu toch weer op neutraal terrein aantreden tegen Palestina. De FIFA voegde een nieuw hoofdstuk toe aan de lange soap door het WK-kwalificatieduel wederom te verplaatsen, nu naar 9 november.

Van Marwijk toch weer op neutraal terrein tegen Palestina

Palestina en Saudi-Arabië zouden elkaar donderdag treffen in Ramallah, maar de Saudische bond heeft de FIFA laten weten dat geen optie te vinden in verband met de gevaarlijke situatie daar. Er werd een uitgebreid dossier opgestuurd aan de wereldvoetbalbond, waarna het land van bondscoach Bert van Marwijk (foto) zijn gelijk kreeg.

Het duel tussen Palestina en Saudi-Arabië houdt de gemoederen al een tijd bezig. Eerst zou het in juni gespeeld worden, maar werd besloten de wedstrijd om te draaien. Saudi-Arabië won het vervroegde thuisduel met 3-2, maar de problemen werden daarmee alleen maar verplaatst.

Saudi-Arabië wilde tijdens de return op 13 oktober namelijk wederom niet in Palestina aantreden, waarop de FIFA het duel verplaatste naar neutraal terrein. Daartegen ging Palestina op zijn beurt weer in beroep, waarna de partij werd vastgesteld voor 5 november in Ramallah. Van Marwijk gaf meteen al aan daar niet heen te gaan.

De FIFA heeft nu 9 november aangewezen als nieuwe datum voor het duel, waarvoor de locatie en de aanvangstijd later nog worden bekendgemaakt. Ook de thuiswedstrijd van Palestina tegen Maleisië (12 november) is naar neutraal terrein verplaatst.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.