Van Marwijk moet met HSV veel treffers vrezen bij Bayern

Voetbal International blikt elke speelronde vooruit op een wedstrijd in de Bundesliga. Voor de zestiende speelronde is dat het duel tussen Bayern München en Hamburger SV van zaterdagmiddag 15.30 uur.

Van Marwijk moet met HSV veel treffers vrezen bij Bayern

Bayern München

Klassering: eerste plaats (41 punten uit vijftien duels)
Vorm: W-W-W-W-W

Bayern München kan zaterdag tijdens de voorlaatste competitieronde in 2013, tegen Hamburger SV, de titel Herbstmeister veiligstellen. Met vier punten voorsprong op achtervolger Bayer Leverkusen mag de club de koppositie tot de jaarwisseling niet meer uit handen geven, zo stelt de Beierse clubleiding terecht. 's Avonds zal de ploeg afreizen naar Marokko om deel te nemen aan het WK voor clubteams. Daar speelt het dinsdag zijn eerste wedstrijd tegen de winnaar van het duel tussen Guangzhou Evergrande (China) en Al-Ahly (Cairo).

Dinsdag verloor het Bayern van trainer Pep Guardiola in de Champions League tegen Manchester City (2-3) voor het eerst na elf opeenvolgende zeges. Maar de Catalaan wenste zich niet al te druk te maken over het zeldzame verlies, ook niet over het feit dat zijn team hoogst ongebruikelijk een 2-0 voorsprong weggaf. 'Misschien doet deze nederlaag ons ook wel goed. Voor ons was deze wedstrijd ook niet meer van groot belang…'

Uitgelicht
Mario Götze lijkt na een moeilijke start zijn draai bij Bayern München te hebben gevonden. De middenvelder die vorige zomer voor 37 miljoen euro van Borussia Dortmund werd vrijgekocht, kampte lange tijd met blessures. Maar vanaf medio oktober doet Götze weer van zich spreken met doelpunten, assists en oogstrelende acties. De laatste tien officiële wedstrijden van Der Rekordmeister scoorde hij liefst zes keer. Zijn inbreng is ook te zien in het spel van Bayern; dat met Götze en ook de lange tijd geblesseerde Thiago Alcântara terug op het middenveld een zichtbare impuls heeft gekregen.

Hamburger SV

Klassering: dertiende plaats (zestien punten uit vijftien duels)
Vorm: V-V-G-W-V

Het bezoek van Hamburger SV aan Bayern München had op geen slechter moment kunnen vallen. Sinds de komst van Bert van Marwijk eind september was er sprake van een behoorlijk herstel in de Bundesliga: acht punten uit vier competities. De vijf daaropvolgende duels pakten Die Rothosen slechts vier punten. De manier waarop vorige week met 0-1 van FC Augsburg werd verloren, heeft bij Van Marwijk tot veel irritatie geleid. 'Het wordt hier te veel als iets gewoons ervaren. "Trainer, we wisten dat deze nederlaag eraan zat te komen", hoorde ik mensen na afloop zeggen. Zoiets kan ik niet accepteren.' Technisch directeur Oliver Kreuzer zei na het verlies tegen Augsburg dat HSV met díé instelling met dubbele cijfers bij Bayern München gaat verliezen.

HSV moet het in München stellen zonder de geblesseerde keeper René Adler. Zijn vervanger is Jaroslav Drobny, in een grijs verleden nog doelman van ADO Den Haag. Rafael van der Vaart heeft begin deze week de training hervat. Verder werd Hamburger SV onaangenaam verrast met de berichten dat international Marcell Jansen in de belangstelling staat van Bayer Leverkusen.

Uitgelicht
Voor Van Marwijk wordt het de zesde keer dat hij het als hoofdtrainer tegen Bayern München opneemt. Tussen juli 2004 en december 2006 behaalde hij met Borussia Dortmund twee keer een gelijkspel (2-2 in 2004/05, 3-3 in 2005/06), driemaal verloor hij (0-5 in 2004/05, 1-2 in 2005/06, 0-2 in 2006/07). Het eerste treffen van Van Marwijk, de 2-2 in september 2004, eindigde in een anticlimax. In Westfalen gaf zijn Borussia Dortmund in de laatste twee minuten van de reguliere speeltijd een 2-0 voorsprong uit handen. Roy Makaay stelde in de 90ste minuut een punt veilig voor Bayern.

Onderlinge historie

Bayern München won 35 van zijn 48 Bundesliga-duels voor eigen publiek met Hamburger SV. De laatste drie duels in München incasseerde HSV liefst twintig doelpunten. Gerekend over thuis- en uitwedstrijden in competitieverband bedraagt het aantal zeges van Bayern op HSV liefst 56 en het aantal doelpunten 209. Geen enkele Bundesliga-club behaalde zóveel overwinningen op én scoorde zo vaak tegen een andere Duitse ploeg.

Datum Wedstrijd Uitslag Competitie
12/03/2011 Bayern München - Hamburger SV 6-0 Bundesliga
20/08/2011 Bayern München - Hamburger SV 5-0 Bundesliga
04/02/2012 Hamburger SV - Bayern München 1-1 Bundesliga
03/11/2012 Hamburger SV - Bayern München 0-3 Bundesliga
30/03/2013 Bayern München - Hamburger SV 9-2 Bundesliga

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen