Van Marwijk lijdt tegen Palestina eerste puntenverlies

Reacties

Saudi-Arabië heeft een punt overgehouden aan het WK-kwalificatieduel met Palestina: 0-0. Het is het eerste puntenverlies van het land van bondscoach Bert van Marwijk in Groep A.

Van Marwijk lijdt tegen Palestina eerste puntenverlies

Het duel zou plaatsvinden in Ramallah, maar Saudi-Arabië weigerde in de Palestijnse stad te spelen omdat het dan over Israëlisch grondgebied zou moeten reizen. De wedstrijd dreigde vervolgens helemaal niet door te gaan of tóch in Ramallah te worden afgewerkt, maar werd na het nodige gekonkel verplaatst naar de Jordaanse hoofdstad Amman.

In het Amman International Stadium kwamen Palestina en Saudi-Arabië niet tot scoren. Indien Saudi-Arabië had gewonnen, had het zich verzekerd van een plek bij de eerste twee van Groep A in de Aziatische kwalificatiereeks.

Op 17 november kan Saudi-Arabië uit tegen Oost-Timor alsnog een van de twee bovenste plaatsen veiligstellen. De uiteindelijke groepswinnaar gaat naar de volgende ronde van de WK-kwalificatiecyclus, alsmede de vier beste nummers twee van de acht groepen. De andere nummers twee wacht een play-off.

Stand Groep A
Saudi-Arabië 5 13
Verenigde Arabische Emiraten 4 7
Palestina 5 6
Maleisië 5 4
Oost-Timor 5 2
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.