Van Marwijk: 'Hamburger SV was een fout'

Reacties

Zijn laatste klus was allerminst zijn gelukkigste. Sterker nog, Bert van Marwijk schat zijn keuze voor Hamburger SV in als een verkeerde.

Van Marwijk: 'Hamburger SV was een fout'

In september 2013 liet Van Marwijk zich verleiden in te stappen bij het even roemruchtige als kwakkelende HSV. Na 145 dagen nam de trainer alweer afscheid. 'Terugkijkend moet je zeggen dat het een fout is geweest het aanbod van HSV aan te nemen', zegt de oud-international in de Duitse boulevardkrant Bild.

De chaos regeerde bij Bundesliga-Dino, merkte Van Marijk al snel. 'Er speelde van alles. Zoiets had ik nog nooit meegemaakt. De focus op het voetbal was bijna niet mogelijk. Maar dat is nu achter de rug en ik plaats het onder de noemer ervaringen.'

Ondanks het teleurstellende dienstverband kijkt Van Marwijk nog steeds naar de verrichtingen van de club die hij maar zo kort diende. 'Met Dietmar Beiersdorfer (teruggekeerd als directeur, red.) is er meer rust gekomen. Ik wens Mirko Slomka toe dat hij succesvol wordt.'

Van Marwijk herhaalde dat er veel voor nodig is hem weer de functie van trainer te laten oppakken. 'Ik geloof niet dat ik nog een keer op een trainersbank zal zitten. Daarvoor moet een wel zeer verrassend aanbod komen', zei de 62-jarige Deventenaar, die begin augustus onderhandelingen met de Zuid-Koreaanse voetbalbond op niets zag uitlopen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.