'Voel me slecht na mislukte poging met Van Marwijk'

Reacties

Het afzeggen van Bert van Marwijk heeft bij de Zuid-Koreaanse bond een slecht gevoel achtergelaten. De Nederlander zag te veel obstakels voor een rol als bondscoach.

'Voel me slecht na mislukte poging met Van Marwijk'

'Ik voel me slecht over het feit dat de onderhandelingen met Van Marwijk zijn mislukt', stelt Yong-Soo Lee, technisch directeur van de Zuid-Koreaanse bond. 'Hij was onze enige kandidaat. Maar we hadden niet veel tijd en wilden daarom vrijdag een antwoord van hem.'

Het bleek een nee. Van Marwijk had vooral geen trek in fiscale problemen, zoals Guus Hiddink die eerder kende na zijn periode als bondscoach van Zuid-Korea. Maar ook zijn huidige bestaan wil hij alleen opgeven voor een mooi aanbod.

'Ik ben heel tevreden met mijn leven zoals dat nu is en geef dat niet zomaar op. Dat doe ik alleen voor iets waar ik helemaal achter sta en wat helemaal naar mijn zin is. Ik heb mijn werkzaamheden voor de NOS, ik ben ambassadeur van het Jeugdsportfonds en woon heel plezierig in Nederland. Daar neem ik niet zomaar afscheid van.'

De Zuid-Koreaanse bond gaat nu op zoek naar een andere kandidaat. Milovan Rajevac, Jorge Luis Pinto, José Antonio Camacho, Alejandro Sabella en Luis Fernando Suárez wordend daarbij genoemd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.