Van Marwijk niet naar Zuid-Korea

Reacties

Bert van Marwijk gaat niet aan de slag als bondscoach van Zuid-Korea. De gesprekken tussen de Zuid-Koreaanse voetbalbond en de voormalige keuzeheer van Oranje resulteerden niet tot een overeenkomst.

Van Marwijk niet naar Zuid-Korea

De Zuid-Koreaanse voetbalbond laat zondag weten dat de gesprekken zijn stukgelopen. De 62-jarige Nederlander kon een vierjarig contract tekenen en de verwachting was dat Van Marwijk aan zijn laatste trainersklus zou beginnen.

Belastingproblemen en de wens van Van Marwijk om meer tijd in Nederland door te brengen zijn volgens diverse media in Zuid-Korea spelbreker. Daardoor moet het Aziatische land de zoektocht naar de opvolger van Myung-bo Hong voortzetten.

Van Marwijk kon de vijfde Nederlandse bondscoach van Zuid-Korea worden. Eerder waren Guus Hiddink (2001-02), Jo Bonfrère (2004-05), Dick Advocaat (2005-06) en Pim Verbeek (2006-07) al werkzaam bij de Zuid-Koreaanse voetbalbond.

De ervaren Van Marwijk was in het verleden trainer van onder meer Fortuna Sittard, Feyenoord, Borussia Dortmund en Hamburger SV. Als bondscoach van Oranje wist hij in 2010 de finale van het WK voetbal in Zuid-Afrika te halen. Daarin was Spanje te sterk.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.