Zuid-Korea gaat voor Van Marwijk als bondscoach

Reacties

Bert van Marwijk staat bovenaan het lijstje van de Zuid-Koreaanse voetbalbond (KFA) om de nieuwe bondscoach te worden. De 62-jarige ex-keuzeheer van Oranje zou open staan voor die functie, waarvoor nog twee andere (niet genoemde) buitenlandse coaches in aanmerking zouden komen.

Zuid-Korea gaat voor Van Marwijk als bondscoach

Lee Yong-Soo, hoofd van de technische afdeling  van de Zuid-Koreaanse voetbalbond, bevestigde dat Van Marwijk kandidaat is. Dat vertelde hij bij terugkomst in Seoul aan het daar aanwezige journaille.

'Ik heb een ontmoeting met Van Marwijk gehad en hij vertelde mij dat hij geïnteresseerd is', aldus de Zuid-Koreaan. 'We hebben een uur en vijftig minuten gesproken. Er is nog niets concreets uitgekomen, maar hij bevestigde wel geïnteresseerd te zijn. We gaan volgende week verder praten en hopen dan verder te komen.'

Heldenstatus
Mocht het tot een nieuwe trainersklus komen voor Van Marwijk dan zou hij al de vijfde Nederlandse bondscoach van het Aziatische land zijn. Eerder waren Guus Hiddink (2001-02), Jo Bonfrère (2004-05), Dick Advocaat (2005-06) en Pim Verbeek (2006-07) al werkzaam bij de Zuid-Koreaanse voetbalbond. Hiddink, momenteel de bondscoach van Oranje, kwam op het WK van 2002 in Zuid-Korea en Japan zelfs tot de halve finale en verschafte zichzelf daardoor voor altijd een heldenstatus in het land.

Voor de 62-jarige Deventenaar zou het zijn tweede klus als bondscoach zijn. Eerder leidde Van Marwijk Oranje tussen 2008 en 2012. In 2010 bereikte hij de WK-finale, waarin Spanje na verlenging te sterk was. Het EK van twee jaar later liep uit op een catastrofe, toen Oranje roemloos in de groepsfase werd uitgeschakeld.

Sinds het vertrek bij de KNVB dat daarop volgde was Van Marwijk in dienst bij Hamburger SV. Hij probeerde de roemruchte club uit het slop te trekken, maar slaagde daar niet in. In februari moest hij al na een paar maanden weer opstappen. Sindsdien zat hij zonder club (of land).

WK
Bij Zuid-Korea zou Van Marwijk de opvolger worden van Myung-bo Hong. Hij trok na het mislukte WK zijn conclusies. Zuid-Korea werd met een puntje en als nummer laatst uitgeschakeld in een poule met België, Algerije en Rusland. De bond wil niet voor niets snel duidelijkheid hebben. In september staan er vriendschappelijke interlands met Venezuela en Uruguay op het programma. De eerste grote klus is het Aziatische kampioenschap van 2015 in Australië.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.