Van Marwijk en Saudi-Arabië krijgen zege toegewezen

Reacties

Bert van Marwijk heeft met Saudi-Arabië een reglementaire zege op Maleisië toegewezen gekregen. De FIFA heeft uitgesproken dat het WK-kwalificatieduel als een 3-0 overwinning voor de Nederlandse trainer in de boeken gaat.

Van Marwijk en Saudi-Arabië krijgen zege toegewezen

Het duel in Kuala Lumpur werd op 8 september bij een 2-1 tussenstand in het voordeel van Saudi-Arabië in de 88ste minuut gestaakt. Op de tribune braken rellen uit en werd volop vuurwerk afgestoken. Toen een groot deel van dat vuurwerk het veld bereikte, werd het treffen stilgelegd.

De straf beperkte zich niet alleen tot een reglementaire nederlaag. Maleisië kreeg ook een boete van ongeveer 37.000 euro en moet op 17 november tegen de Verenigde Arabische Emiraten zonder publiek aantreden.

Voor Van Marwijk was het duel in Kuala Lumpur zijn tweede wedstrijd in de kwalificatiecampagne. Door de 7-0 zege op Oost-Timor en de nu toegewezen reglementaire overwinning staat zijn ploeg er prima voor na twee duels. De Verenigde Arabische Emiraten hebben met een wedstrijd meer gespeeld een punt meer, terwijl Palestina op twee punten achterstand volgt met drie wedstrijden achter de naam. Saudi-Arabië vervolgt de cyclus op 8 oktober tegen de Verenigde Arabische Emiraten en vijf dagen later wacht een treffen met Palestina.

Die laatste ontmoeting zal op neutraal terrein plaatshebben, aangezien de Saudi's vanwege het conflict met Israël niet over grondgebied of door het luchtruim van laatstgenoemde land mag reizen. In Palestina werd dat besluit van de FIFA vol ongeloof en boosheid ontvangen.

Om naar de derde kwalificatieronde te gaan, moet Van Marwijk met Saudi-Arabië zijn poule winnen of tot de vier beste nummers twee behoren. Mocht dat lukken, wacht een nieuwe poule van zes teams.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.