Conflict brengt duel Van Marwijk met Palestina in gevaar

In zijn jacht op kwalificatie voor het WK met Saudi-Arabië loopt bondscoach Bert van Marwijk tegen een onverwacht obstakel aan. Het is namelijk onzeker of het uitduel met Palestina van 13 oktober doorgang vindt.

Conflict brengt duel Van Marwijk met Palestina in gevaar

Om het voetbalstadion van Palestina te bereiken, moeten Van Marwijk en consorten namelijk over Israëlisch grondgebied reizen. Dat is vanwege de spanningen tussen Saudi-Arabië en Israël geen optie. Een vliegreis naar Palestina is ook geen mogelijkheid, omdat Israël zijn luchtruim niet openstelt.

De voetbalbond van Saudi-Arabië hoopt het duel daarom te verplaatsen naar neutraal grondgebied. Het valt echter te bezien of Palestina bereid is daaraan mee te werken. Bovendien zou een verplaatsing mogelijk tot protest leiden bij de groepsgenoten Verenigde Arabische Emiraten, Maleisië en Oost-Timor.

Indien er geen oplossing gevonden wordt en Saudi-Arabië geen manier vindt om in Palestina te geraken, dreigt een reglementaire nederlaag. De Saudi's staan met zes punten uit twee duels tweede in Groep A. Het is nog altijd niet bekend of het gestaakte uitduel met Maleisië van 8 september wordt omgezet in een zege voor Saudi-Arabië (de stand op het moment van stilleggen was 1-2), of dat de wedstrijd op een later tijdstip wordt uitgespeeld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen