Van Leeuwen verlost FC Twente van verdediger Katsikas

Reacties

FC Twente neemt per direct afscheid van Giorgos Katsikas. De 26-jarige verdediger vertrekt naar het Deense Esbjerg fB, de club van technisch directeur Ted van Leeuwen.

Van Leeuwen verlost FC Twente van verdediger Katsikas

Van Leeuwen haalde Katsikas in de zomer van 2015 nog naar Enschede toen hij technisch directeur was van FC Twente. De Griek kwam destijds op transfervrije basis over van PAOK Saloniki.

Katsikas wist bij FC Twente echter geen vaste basisplek te veroveren. Hij speelde zeven officiële wedstrijden in de hoofdmacht en kwam daarnaast viermaal uit voor Jong FC Twente.

Katsikas had nog een contract tot het einde van het seizoen bij FC Twente, maar de Tukkers ontvangen geen transfersom voor de verdediger. Katsikas tekent een contract voor zes maanden bij Esbjerg, met een optie voor nog een jaar.

'Vanwege zijn blessureverleden hebben we Giorgos in eerste instantie een contract voor een halfjaar aangeboden', verklaart Van Leeuwen op de website van Esbjerg fB. 'We waren op zoek naar een ervaren verdediger met leiderschapskwaliteiten. Die hebben we nu gevonden. Als alles goed verloopt, krijgt Giorgos in april een nieuw contract.'

Bekijk hier het overzicht van alle wintertransfers in de Eredivisie

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.