Van Hooijdonk: 'Gunstige loting voor Nederlands elftal'

Pierre van Hooijdonk (44) noemt de loting voor Oranje 'gunstig'. Vrijdagavond kwamen Chili, Australië en wereldkampioen Spanje uit de koker voor het Nederlands Elftal.

Van Hooijdonk: 'Gunstige loting voor Nederlands elftal'

De voormalig aanvaller, die 46 interlands speelde en daarin veertien keer scoorde, denkt dat de ploeg van bondscoach Louis van Gaal de tweede ronde moet kunnen halen. 'De loting had misschien iets beter gekund, maar zeker ook een stuk slechter', aldus Pi-Air.

'Spanje is uiteraard lastig, maar Nederland is het aan zijn stand verplicht om Australië en Chili achter zich te houden. Ik reken Oranje niet tot de topfavorieten, maar wel tot de groep die daar kort achter zit. Dat geldt voor Australië en Chili zeker niet. Natuurlijk moet je respect hebben voor die tegenstanders, maar ik vind wel dat je moet durven uitspreken dat je in elk geval beter bent dan die twee ploegen', laat de voormalig spits van onder meer NAC, Celtic, Feyenoord en Fenerbahçe weten aan Voetbal International.

Pierre van Hooijdonk als Oranje-international tijdens het WK 1998.
Pierre van Hooijdonk als Oranje-international tijdens het WK 1998.

Van Hooijdonk noemt het wel een nadeel dat Oranje het direct moet opnemen tegen Spanje. Hij beseft namelijk dat het Nederlands elftal als eerste moet eindigen in de poule. Als nummer twee is de kans immers groot dat in de tweede ronde titelfavoriet Brazilië wacht. 'En het enige land dat Brazilië in Brazilië kan verslaan is Duitsland', vermoedt Van Hooijdonk. 'Dat betekent dat je tegen Spanje tenminste gelijk moet spelen. Een lastig karwei, maar zeker niet onmogelijk. Nogmaals: ik heb een redelijk goed gevoel overgehouden aan de loting van Oranje.'

Een snelle blik op de andere poules leert Van Hooijdonk 'dat België (in de poule bij Algerije, Rusland en Zuid-Korea) en Frankrijk (bij Zwitersland, Ecuador en Honduras) vermoedelijk zullen juichen'. Poule D (Uruguay, Costa Rica, Engeland, Italië) betitelt hij als 'loodzwaar'.  

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen