Van Hanegem: 'Te veel gekke dingen gebeurd bij PSV'

Reacties

PSV doet er goed aan open kaart te spelen aan een totale buitenstaander. Althans dat stelt Willem van Hanegem, die verrast werd door een 'gouden greep' van Ronald Koeman, waardoor Feyenoord overtuigend won (0-2).

Van Hanegem: 'Te veel gekke dingen gebeurd bij PSV'

Van Hanegem constateerde dat bij PSV de overtuiging ontbrak, zoals die bij Feyenoord wel duidelijk zichtbaar was in Eindhoven. 'Bij PSV opereren spelers voornamelijk op zichzelf en lijken zij geen deel uit te maken van een gezamenlijk concept. Dat is toch onbegrijpelijk bij zulke goede spelers en bij zo'n grote club?', zegt de oud-international in zijn column in het AD.

'Ik hoop dat de leiding van deze club een goede nabespreking houdt van dit seizoen, want er zijn te veel gekke dingen gebeurd bij PSV', aldus Van Hanegem. 'Misschien kan het geen kwaad als ze eens open kaart spelen tegen een totale buitenstaander met verstand van voetbal.'

Daarbij doelt hij dus niet op de rol van Guus Hiddink en allerminst op zichzelf, want De Kromme praat op korte termijn over een rol bij Feyenoord, dat zondag 'dik en dik' verdiend won. En dat lag niet alleen aan het magere verzet van PSV.

Van Hanegem zag zijn aanvankelijke twijfels over de tactiek van Koeman met drie centrale verdedigers (Bruno Martins Indi, Joris Mathijsen en Stefan de Vrij) aan te treden omslaan in enthousiasme. 'Ik was, geef ik toe, niet meteen overtuigd. Het bleek tegen PSV in elk geval een gouden greep.' 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.