Van Hanegem: 'Niveau defensie Feyenoord schandalig laag'

Feyenoord heeft zich in Nijmegen volgens Willem van Hanegem van een slechte kant laten zien. Vooral de Rotterdamse verdediging moest het daarbij ontgelden.

Van Hanegem: 'Niveau defensie Feyenoord schandalig laag'

Van Hanegem was verbaasd over het optreden van Feyenoord bij NEC (3-3). 'Zó slap en ongeïnspireerd', aldus de oud-international in het AD. Vooral het defensieve geschutter van de defensie met Oranje-internationals Bruno Martins Indi en Stefan de Vrij was daarvan een voorbeeld.

'Het niveau dat Feyenoord achterin haalt is gewoon schandalig laag momenteel. Hoe kan dat? Ze speelden zich het Nederlands elftal in. Wat is er aan de hand?', vraagt Van Hanegem zich hardop af.

Volgens De Kromme is er geen sprake van een incident, maar ligt de oorzaak dieper. 'We leiden onze spelers, met name verdedigers, totaal verkeerd op. Het ziet er op het eerste gezicht allemaal leuk uit, maar we komen tekort. We zijn niet meer goed genoeg en we nemen, ik heb het over de trainers, te snel genoegen met middelmaat. Dat mag niet.'

Van Hanegem pleit ervoor de lat hoger te leggen. 'Trainers moeten hun spelers beter maken. Bij Feyenoord hebben we dan nog een aardige opleiding, maar het lijkt wel of daar de tevredenheid toeslaat. Ook binnen de selectie.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen