Koeman kritisch na gelijkspel: 'We hebben allemaal gefaald'

Zondagmiddag leed Feyenoord puntenverlies op bezoek bij NEC, waar het gelijkspeelde met 3-3. Dat frustreerde Feyenoord-trainer Ronald Koeman.

Door doelpunten van Lex Immers en Jean-Paul Boëtius kwamen de Rotterdammers tot tweemaal toe op voorsprong in Nijmegen. Na beide treffers werd de leiding echter binnen vijf minuten weer uit handen gegeven. NEC nam zelfs een 3-2 voorsprong, die Bruno Martins Indi pas in de negentigste minuut ongedaan maakte.

Koeman was bij Radio Rijnmond buitengewoon kritisch op zijn elftal. 'We hebben allemaal gefaald. Want het is ongelooflijk dat we twee keer een voorsprong weggeven tegen een ploeg als NEC, met alle respect. Als je drie keer scoort in een uitwedstrijd moet dat ook voldoende zijn voor de overwinning. Het goede gevoel dat ik voor deze wedstrijd had, heeft me in de steek gelaten.'

De hand in eigen boezem steken deed hij echter niet. 'Als je ziet hoe zij aan de kansen komen, dat waren fouten van ons. Dat is onacceptabel. Daar kan ik als trainer ook niets aan doen. Het mag gewoon niet, daar falen wij in.'

Van een blamage wilde Koeman niet spreken. 'Als je zo slecht verdedigt en niet het maximale rendement uit de kansen haalt, kan je gelijk spelen tegen NEC.'

Uit de eerste zes wedstrijden van het seizoen heeft Feyenoord slechts zeven punten bemachtigd. Buiten de Kuip werd er nog niet gewonnen. In Nijmegen werd zelfs pas het eerste punt buitenshuis behaald. Volgende week zondag (14.30 uur) staat de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht op het programma voor de Rotterdammers.