Van Hanegem: 'Dit gedoe zit al heel lang in Oranje'

Reacties

Willem van Hanegem mist de saamhorigheid bij het Nederlands elftal. Volgens de oud-international ontbeert het Oranje aan karakter, maar ook aan spelplezier.

Van Hanegem: 'Dit gedoe zit al heel lang in Oranje'

'Veel van die jongens zijn erg met zichzelf bezig en minder met het team. Je gaat al gauw een jongen als Dirk Kuijt missen. Nu zie ik vooral wrevel en heel weinig vrolijks. Zonde hoor, want het is toch zo leuk, dat voetballen voor je eigen land. Straal dat een keer uit zou ik zeggen', aldus Van Hanegem in zijn wekelijkse column in AD.

'Te veel jongens zijn heel overtuigd van zichzelf. Ze vinden dat ze zeer goed zijn en dulden weinig tot geen correcties of coaching. Ik zag dat terug in het incident rond Robin van Persie en Klaas-Jan Huntelaar in de wedstrijd tegen Kazachstan (3-1 zege Oranje, red.). Te zeikerig voor woorden', meent De Kromme. 'Maar het was niet iets van vandaag of gisteren. Dit gedoe zit al heel lang in Oranje.'

IJsland, de tegenstander maaandagavond, is volgens Van Hanegem van een totaal andere orde dan Kazachstan. Al is dat niet bepalend voor de intenties. 'Ik hoop dat we een aanvallender opstelling en instelling zien dan afgelopen vrijdag. Ik was in een 3-3-4-opstelling gestart, met twee man op de flanken en Robin van Persie en Klaas-Jan Huntelaar in het centrum. En ik zou de bal breed bij wijze van spreken verboden hebben', besluit Van Hanegem.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.