Hiddink blust binnenbrand Oranje

Reacties

Guus Hiddink is er van overtuigd dat Robin van Persie en Klaas-Jan Huntelaar weer als professionals met elkaar kunnen samenspelen.

Hiddink blust binnenbrand Oranje

Beide spitsen botsten tijdens het duel van afgelopen vrijdag met Kazachstan, toen Van Persie Huntelaar negeerde een besloot voor zijn eigen kans te gaan. Toen Huntelaar verhaal wilde halen, wuifde Oranjes aanvoerder de kritiek opzichtig weg. Later weigerde Van Persie de felicitaties van Huntelaar, nadat de captain Oranje uit een strafschop op 3-1 had gezet. Hiddink sprak in het bijzijn van vice-aanvoerder Arjen Robben en assistent-bondscoach Ruud van Nistelrooy met Van Persie en Huntelaar.

Volgens de bondscoach is de kou uit de lucht. 'Zoiets mag niet te lang doorsudderen', zei Hiddink voorafgaand aan de training van Oranje in Reykjavik. 'Die gebaartjes naar elkaar, dat moet niet. Daarover hebben we gesproken en volgens mij zijn we er goed uitgekomen. Spelers hoeven niet elkaars vrienden te zijn, maar moeten wel op een professionele manier kunnen samenspelen. Volgens mij zal de een de ander de bal echt wel weer gunnen, mocht zo’n situatie zich opnieuw voordoen.'

Hiddink kent het belang van het duel met IJsland. 'Als je de eerste groepswedstrijd verliest van Tsjechië, is er meteen druk. Het probleem is dat je achter de feiten aanloopt, want Tsjechië en IJsland hebben hun twee wedstrijden gewonnen. Als je de kwalificatie niet begint met een resultaat, moet je de volgende duels winnen. Dat gebeurde, na een hobbel, tegen Kazachstan en nu wacht IJsland. Een resultaat is nodig om te voorkomen dat we straks moeten strijden om de tweede of derde plaats in de groep.'

Het Nederlands elftal speelt maandag (aftrap 20.45 uur) de uitwedstrijd tegen IJsland, dat zich na twee duels koploper mag noemen in Groep A van de EK-kwalificatie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.