Van Ginkel bewijst tegen Excelsior het gelijk van Cocu

Reacties

PSV heeft bij de herstart van de Eredivisie weer een teken van leven gegeven als titelkandidaat. Marco van Ginkel bewees tegen Excelsior direct zijn waarde (2-0).

Van Ginkel bewijst tegen Excelsior het gelijk van Cocu

Phillip Cocu was er stellig van overtuigd dat het probleem van voor de winterstop – wel kansen creëren maar niet scoren – was getackeld. De trainer kreeg zijn gelijk, al duurde het even voordat het bewijs ook werd geleverd.

Het bewijs kwam van Van Ginkel. De middenvelder brak in de 34ste minuut de ban door van dichtbij raak te schieten en zo zijn tweede huurperiode in Eindhoven sterk te beginnen. Vóór het doelpunt van de Chelsea-huurling had PSV tekenen van het oude probleem vertoond.

Andrés Guardado en Luuk de Jong hadden Excelsior-doelman Warner Hahn op hun weg gevonden, terwijl het aluminium Bart Ramselaar dwars had gezeten. Maar het was geen voorbode van weer een improductieve avond in het Philips Stadion, waar het thuispubliek dit seizoen tot de winterstop slechts acht treffers had kunnen vieren.

In het eerste thuisduel van de tweede seizoenshelft werd dat aantal direct met een kwart verhoogd. Na een uur verdubbelde Davy Pröpper namelijk de marge na een razendsnelle counter van PSV, waarbij Guardado met een splijtende pass een grote rol speelde.

Maar het probleem met scoren is nog niet helemaal verholpen, zo bewees onder anderen De Jong. De spits faalde in de tweede helft oog in oog met Hahn dramatisch. Vanwege de doelpunten van Van Ginkel en Pröpper had dat geen gevolgen. Daarom heeft Cocu minder zorgen, al is er nog werk aan de winkel om zich daadwerkelijk in de titelstrijd te kunnen mengen.

Dankzij de overwinning heeft PSV wel nummer twee Ajax in punten achterhaald. Feyenoord heeft nog een voorsprong van vijf punten. Beide concurrenten komen zondag nog in actie en kunnen de marge op de Brabanders weer herstellen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.