Van Geel legt kritiek opnieuw naast zich neer

Reacties

Technisch directeur Martin van Geel ziet de toekomst van Feyenoord rooskleurig in. Niet alleen heeft de club weer wat meer financiële armslag, volgens hem is Feyenoord tegenwoordig op sportief gebied aantrekkelijker voor talenten dan een aantal jaar geleden.

Van Geel legt kritiek opnieuw naast zich neer

In gesprek met clubblad Feyenoord Magazine gaat de technisch directeur in op de status van Jean-Paul Boëtius en Tonny Vilhena, twee talenten die ontevreden zijn en op weg lijken naar de uitgang van De Kuip. 'Vilhena is van mening dat hij te weinig aan spelen toekomt bij ons en daar kan ik me, zeker op basis van de tweede seizoenshelft, iets bij voorstellen', legt Van Geel uit over de middenvelder, die een langer verblijf overigens niet heeft uitgesloten.

'De situatie van Jean-Paul is anders, omdat hij veel meer kansen heeft gehad en minuten heeft gemaakt', vervolgt Van Geel. 'Ik heb de hoop op een verlenging ook nog niet opgegeven, al zullen daarvoor de club, de speler en zijn management op één lijn moeten komen.' Hij wil de twee talenten echter niet op één lijn plaatsen met Georginio Wijnaldum en Leroy Fer, twee andere spelers die in 2011 op jonge leeftijd vertrokken.

'Zij vonden dat ze drie argumenten hadden om te vertrekken bij Feyenoord', herinnert Van Geel zich. 'Op de eerste plaats zagen ze niet de kans om zich bij ons door te ontwikkelen, daarnaast hadden ze niet de verwachting dat ze met Feyenoord in de top van Nederland konden spelen en tot slot waren ze van mening dat ze bij Feyenoord geen international konden worden. Die drie argumenten hebben we de afgelopen jaren van tafel kunnen vegen en zijn dus geen van alle van toepassing op Vilhena en Boëtius.'

Regie
Wat transfers betreft gaat Van Geel ook in op de kritische geluiden die er in zijn richting waren. 'Afgelopen zomer heb ik ten onrechte in sommige media veel kritiek gekregen omdat we te laat gereageerd zouden hebben nadat we een aantal belangrijke spelers verkocht hadden', zo veegt de directeur zijn straatje schoon. 'Wat veel mensen alleen vergeten, is de financiële situatie waarin wij op dat moment zaten. Feyenoord had op dat moment nog een negatief eigen vermogen en kon de afgelopen jaren geen cent van het geld dat binnenkwam uit transfers opnieuw investeren. Richting het nieuwe seizoen is het voor ons het eerste moment waarop we weer zelf de regie in handen krijgen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.