Feyenoord opent seizoen met een feest der herkenning

Reacties

Feyenoord opent het seizoen 2015/16 met een oefenwedstrijd tegen Southampton. Daarmee keren Ronald Koeman en Graziano Pellè voor even terug in De Kuip. Eerder werd al bekend dat beide ploegen in onderhandeling waren.

Feyenoord opent seizoen met een feest der herkenning

Ieder jaar halen de Rotterdammers een aansprekende tegenstander naar Nederland voor een oefenduel om het nieuwe seizoen in gang te zetten. Dit jaar zal dat dus definitief Southampton zijn. Het duel zal op donderdag 23 juli om 20.00 uur worden gespeeld. De Feyenoord-fans verwelkomen die avond enkele oude bekenden.

Ronald Koeman sloot zijn actieve loopbaan tussen 1995 en 1997 af in Rotterdam, maar veel recenter nog was hij de eindverantwoordelijke in De Kuip. In 2011 nam hij het stokje over van de ontslagen Mario Been, waarna hij na drie seizoenen overstapte naar Southampton. Hoewel er veel spelers vertrokken, eindigden The Saints als zevende en plaatsten zij zich voor de Europa League.

Dat succes was mede te danken aan Graziano Pellè. Na twee seizoenen waarin hij bij Feyenoord respectievelijk 27 en 23 competitietreffers maakte, volgde de Italiaanse spits zijn oefenmeester naar Engeland. Daar werd hij met twaalf Premier League-doelpunten topscorer van zijn ploeg. De oefenwedstrijd biedt het Feyenoord-publiek de kans om officieel afscheid te nemen van Pellè, aangezien dat tot op heden nog niet is gelukt.

Ook nam Koeman zijn broer Erwin, van 2005 tot 2007 ook al trainer van Feyenoord, mee als assistent. Bij Southampton speelden afgelopen seizoen bovendien nog meer spelers met een verleden in Nederland: Dusan Tadic, Filip Djuricic, Eljero Elia, Toby Alderweireld, Maya Yoshida en Jos Hooiveld. Bij Feyenoord is Giovanni van Bronckhorst inmiddels de trainer, hij fungeerde daarvoor bij Feyenoord drie jaar lang als assistent van Koeman.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.