Van Geel is ambitieus: 'Feyenoord moet meedoen om titel'

Reacties

Ondanks het uitblijven van een nieuwe spits, komt technisch directeur Martin van Geel voor Feyenoord met een 'zeer ambitieuze doelstelling': de ploeg moet onder trainer Fred Rutten weer meedoen om het kampioenschap.

Van Geel is ambitieus: 'Feyenoord moet meedoen om titel'

'Dankzij de prestaties van de afgelopen jaren is Feyenoord terug in de top van Nederland', grijpt Van Geel op de clubsite terug op de tweede plaats van het vorige seizoen en de voorgaande derde en tweede eindklassering onder het bewind van Ronald Koeman. 'Onze intentie is om daar te blijven, vandaar deze in onze ogen zeer ambitieuze doelstelling.'

In de zomerse transferperiode haalde de technisch directeur onder anderen Jens Toornstra, Karim El Ahmadi en Kenneth Vermeer naar De Kuip, maar voor clubtopscorer Graziano Pellè (23 competitiedoelpunten), die in het kielzog van Koeman naar Southampton vertrok, werd geen opvolger aangetrokken.

Collin Kazim-Richards werd dan wel gehaald, maar de 28-jarige Engelsman speelde bij zijn vorige werkgevers naar eigen zeggen 'nooit in het centrum van de aanval'. Desalniettemin beschouwt Van Geel de selectie als 'heel behoorlijk'.

'Daar hebben we de afgelopen periode als directie, in nauwe samenwerking met de technische staf en de scouting, keihard voor gewerkt. Het was een lange en buitengewoon hectische transferperiode, misschien wel de drukste die ik in twintig jaar heb meegemaakt. Maar als we nu de balans opmaken zijn we als club van mening dat we daarin zijn geslaagd. Bovendien hebben we door de verkoop van spelers in financieel opzicht een enorme boost gekregen, waardoor de club nu volledig gezond is.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.