Van Geel: 'De Vrij zal na kritiek nog veel stappen maken'

Stefan de Vrij kreeg tijdens de start van het nieuwe seizoen veel kritiek te verwerken, doordat hij niet altijd even meedogenloos ingreep. Volgens technisch directeur Martin van Geel heeft de 21-jarige verdediger dusdanig veel potentie dat hij alleen maar sterker uit deze moeilijke fase zal komen.

Van Geel: 'De Vrij zal na kritiek nog veel stappen maken'

De Vrij maakte in het seizoen 2009/10 op zeventienjarige leeftijd zijn debuut in het eerste elftal van Feyenoord en groeide sindsdien uit tot aanvoerder en steunpilaar van de Rotterdammers. Sinds dit jaar is De Vrij zelfs vaste keus in het hart van de Oranje-defensie.

Nu hij met Feyenoord bezig is aan de slechtste competitiestart ooit na drie nederlagen in de eerste drie speelronden, krijgt De Vrij voor het eerst in zijn nog jonge carrière te maken met kritiek. Zo zou hij als verdediger niet meedogenloos genoeg zijn.

Vorige week zondag probeerde De Vrij tegen FC Twente (1-4) te laten zien dat ook hij hard kan ingrijpen, maar dat pakte volledig verkeerd uit. Scheidsrechter Richard Liesveld gaf hem twee gele kaarten, waardoor de captain van de Rotterdammers afgelopen zondag ontbrak in De Klassieker tegen Ajax door een schorsing.

Tegenwind
Van Geel vindt het niet meer dan logisch dat ook De Vrij te maken krijgt met tegenwind. 'Een gevolg van zijn goede ontwikkeling is dat er nog meer van Stefan verwacht wordt. Hij krijgt sneller kritiek en zal daarmee om moeten leren gaan. Dat is een proces, maar met zijn mentaliteit gaat dat zeker lukken. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij met onze steun en de steun van zijn omgeving nog veel stappen gaat maken.'

De Vrij zette maandagavond eindelijk zijn handtekening onder het nieuwe contract dat hij in mei al overeenkwam met Feyenoord. Het doet Van Geel deugd dat de Oranje-international nog twee seizoenen onder contract staat in De Kuip.

'De voornaamste redenen voor Stefan om zijn contract bij Feyenoord te verlengen zijn dat hij het hier fantastisch naar zijn zin heeft en zich hier nog verder kan ontwikkelen', vertelt Van Geel op de clubwebsite. 'En in die ontwikkeling is hij al heel ver, want Stefan is naast aanvoerder van het eerste elftal bovendien een vaste basisspeler in het Nederlands elftal.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen