Koeman: 'Kritiek positief, teken dat we weer meetellen'

Voor Feyenoord is De Klassieker van aanstaande zondag een kwestie van aanhaken of afhaken. De Rotterdammers kregen veel kritiek te verwerken na de nederlagen tegen PEC Zwolle en FC Twente, maar trainer Ronald Koeman ziet dat in aanloop naar het uitduel met Ajax niet als een nadeel.

Koeman: 'Kritiek positief, teken dat we weer meetellen'

'Voor ons is dat een nieuwe situatie, omdat we in de voorbije twee seizoenen de wind vooral mee hebben gehad', zegt Koeman vrijdagmiddag op de clubwebsite. 'Ik zie de kritiek die is ontstaan echter ook als iets positiefs. Het is een teken dat de club weer meetelt en dat er meer wordt verwacht van Feyenoord.'

En juist dat was het voornaamste doel toen Koeman en technisch directeur Martin van Geel twee jaar geleden aan de wederopstanding van Feyenoord begonnen. De club moest zijn status van traditionele topclub weer in ere herstellen. Nu Koeman en zijn selectie even in zwaar weer zitten, raakt de beoogde opvolger van bondscoach Louis van Gaal daarom niet in paniek.

Uitdaging
Koeman drukte zijn ploeg in aanloop naar De Klassieker op het hart dicht bij elkaar te blijven en terug te keren naar de basis. 'Al is het behalen van een goed resultaat natuurlijk de snelste manier om het goede gevoel terug te krijgen', glimlacht hij. 'Zeker in een grote wedstrijd als tegen Ajax. Wat dat betreft is in de Klassieker een grote uitdaging weggelegd voor ons.'

Veel tijd om daar bij zijn spelers op te hameren had hij niet, want door de midweekse oefeninterlands waren er bijvoorbeeld alleen al vier spelers bij het Nederlands elftal. Vrijdag trainde Koeman daarom achter gesloten deuren om met zijn door blessures en schorsingen uitgedunde selectie optimaal voor te bereiden op de kraker van aanstaande zondag.

Feyenoord kan tegen Ajax niet beschikken over de geschorste Stefan de Vrij, Jordy van Deelen en Elvis Manu, terwijl Daryl Janmaat nog niet is hersteld van de bovenbeenblessure die hij vorige week opliep. Koeman heeft door de schorsing van Van Deelen niet direct een vervanger voor handen in de A-selectie.

Armenteros
Omdat Jean-Paul Boëtius nog op de weg terug is van een kniekwetsuur, moet Koeman ook nog beslissen wie hij opstelt als linksbuiten. Mogelijkerwijs is dat zondag in de Amsterdam Arena de van Anderlecht gehuurde Samuel Armenteros, nu John Goossens en Sekou Cissé in de eerste twee competitieduels niet konden overtuigen.

'Ik heb hem altijd al een goede speler gevonden', zegt Koeman over zijn tot dusver enige aanwinst van deze zomer. 'Samuel kan op alle posities in de voorhoede uit de voeten en brengt ons daarom verder in aanvallend opzicht. Hij is fit en zal zondag in elk geval bij de wedstrijdselectie zitten.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen