Beoogd bondscoach Koeman staat voor ultieme krachtproef

'Dit wordt mijn moeilijkste jaar', zei Ronald Koeman voor het begin van het nieuwe Eredivisieseizoen. Met nederlagen tegen PEC Zwolle (2-1) en FC Twente (4-1) en De Klassieker en een dubbele Europese ontmoeting met Kuban Krasnodar in het vooruitzicht krijgt de trainer van Feyenoord gelijk.

Beoogd bondscoach Koeman staat voor ultieme krachtproef

En dat in het seizoen waarin Koeman moet laten zien dat hij de ideale opvolger van Oranje-bondscoach Louis van Gaal is, die al heeft aangekondigd na het WK 2014 in Brazilië te stoppen als keuzeheer bij de KNVB. De komende weken zijn daarom niet alleen belangrijk voor Feyenoord, óók voor Koeman.

Voor het eerst sinds zijn komst naar De Kuip heeft Koeman te maken met gemor en tegenwind vanuit de kleed- en bestuurskamer. Nu moet hij onder grote druk laten zien dat hij opnieuw een topprestatie kan leveren. Van Koeman wordt meer dan ooit autoriteit, rust en vertrouwen verwacht, kwaliteiten die horen bij een beoogd bondscoach van het Nederlands elftal.

In de nieuwe editie van VI leest u het volledige verhaal over de gevolgen die de valse start van Feyenoord met zich meebrengt voor zowel de club als Koeman zelf. Klik hier voor de inhoud van het nieuwe nummer.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen