Van Geel: 'Clubleiding was unaniem over Rutten'

Reacties

Technisch directeur Martin van Geel is uitermate verheugd met Fred Rutten als nieuwe trainer van Feyenoord. De voormalige coach van FC Twente, Schalke 04, PSV en Vitesse tekent voor één jaar als opvolger van trainer Ronald Koeman.

Van Geel: 'Clubleiding was unaniem over Rutten'

'Zoals bekend wilden we ook na Koeman het liefste weer een ervaren Nederlandse toptrainer voor de ploeg', stelt Van Geel op de clubwebsite. 'Met alle eisen die wij aan een oefenmeester stellen is het namenlijstje dat je kunt samenstellen bepaald overzichtelijk.'

'Het is dan mooi wanneer je snel en soepel tot een akkoord kunt komen met iemand die zeer hoog op het lijstje genoteerd stond', aldus Van Geel.

'Fred Rutten is een ervaren oefenmeester die heeft aangetoond spelers beter te kunnen maken en teams vaak aantrekkelijk en goed te laten voetballen. De clubleiding was dan ook unaniem van mening dat hij de juiste man is om het straks, na een paar mooie jaren, over te nemen van Ronald Koeman.'

Eerder waren Louis van Gaal en Co Adriaanse ook al in beeld, maar zij bedankten voor de trainersstoel in De Kuip. Ook Peter Bosz (nu Vitesse) werd genoemd, maar zijn naam stuitte intern op weerstand vanwege zijn verleden als bestuurder bij Feyenoord.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.