Van Gaal ziet Schweinsteiger geblesseerd wegvallen

Reacties

De hevig aan een vertrek gelinkte David de Gea maakt morgen zijn eerste speelminuten van het seizoen namens Manchester United. Bastian Schweinsteiger mist het oefenduel met Barcelona.

Van Gaal ziet Schweinsteiger geblesseerd wegvallen

'Bastian gaat niet spelen. Hij heeft een lichte blessure opgelopen', aldus Van Gaal in een vooruitblik op het duel van morgenavond 22.00 uur Nederlandse tijd. De Gea is er tegen Barcelona wel weer bij. De Spanjaard miste de eerste twee oefenduels van dit seizoen vanwege fysieke klachten, maar is volgens Van Gaal weer hersteld.

'Hij gaat morgen spelen, dus de kans bestaat dat hij op 8 augustus ook onder de lat staat', vervolgde Van Gaal, refererend aan de competitiestart tegen Tottenham Hotspur. De Gea wordt nog altijd hevig gelinkt aan een transfer naar Real Madrid, maar Van Gaal wilde daar niets over kwijt. 'Elk woord dat ik vuil maak aan geruchten en speculaties is er één te veel', stelde hij. Behalve De Gea is ook Antonio Valencia weer inzetbaar.

Inkijkje
De selectie van Van Gaal wordt morgen versterkt door Ángel Di María, Marcos Rojo en Javier Hernández. Zij kregen langer vakantie vanwege hun deelname aan de Copa América en melden zich morgen in het trainingskamp van The Red Devils. Di María, die veelvuldig in verband gebracht wordt met een transfer naar Paris Saint-Germain, speelt niet mee tegen Barcelona. 'Hij moet nog aan zijn conditie werken', zei Van Gaal.

Van Gaal zei dat het duel met zijn oude club een inkijkje biedt in zijn plannen voor komend seizoen. 'Ik laat een groep spelers een uur spelen. Een andere groep speelt een half uur. De kans is groot dat de spelers die een uur meedoen op 8 augustus tegen Tottenham zullen starten', onthulde hij.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.