Van Gaal verder onder druk door afgang in Bournemouth

Reacties

Manchester United heeft een rampweek besloten met een verlies tegen promovendus AFC Bournemouth: 2-1. Door de nederlaag zal de discussie over het functioneren van manager Louis van Gaal in Manchester verder aangezwengeld worden.

Van Gaal verder onder druk door afgang in Bournemouth

Al voor de aftrap in Bournemouth had Van Gaal genoeg zorgen aan zijn hoofd. De Amsterdammer zag zijn elftal dinsdag namelijk door een 3-2 nederlaag bij VfL Wolfsburg uitgeschakeld worden in de Champions League en hij kampt met een overvolle ziekenboeg. Acht spelers waren door verschillende kwetsuren niet beschikbaar voor Van Gaal, terwijl hij door een schorsing niet kon beschikken over Bastian Schweinsteiger.

Dus trad United in de verdediging aan met twee spelers die hun basisdebuut maakten in de Premier League: Guillermo Varela (22) en Cameron Borthwick-Jackson (18). Samen met Paddy McNair (20) en Daley Blind (25) vormden zij een bijzonder jeugdige defensie. Heel verwonderlijk was het dan ook niet dat United verdedigend minder solide oogde dan gebruikelijk.

Al in de tweede minuut nam Bournemouth de leiding, hoewel het Junior Stanislas hierbij niet aan geluk ontbrak. De hoekschop van de Engelsman kreeg door de harde wind een dusdanig effect dat doelman David de Gea zich erop verkeek. In de 24ste minuut formuleerde United een antwoord. Michael Carrick stuurde met een fantastische pass Memphis Depay op avontuur. De Nederlander stuitte nog op Artur Boruc, maar in de rebound was het raak voor Marouane Fellaini: 1-1.

Manager Louis van Gaal kijkt vanuit de dug-out van Manchester United naar de teleurstellende prestatie van zijn ploeg tegen AFC Bournemouth.
Manager Louis van Gaal kijkt vanuit de dug-out van Manchester United naar de teleurstellende prestatie van zijn ploeg tegen AFC Bournemouth.

Eerder had Fellaini de Poolse keeper nog op zijn weg gevonden, terwijl Anthony Martial alleen voor Boruc naast schoot. Zo kreeg United, dat Jesse Lingard zag uitvallen, voor rust de beste mogelijkheden. Na de hervatting kantelde het duel in het voordeel van Bournemouth, dat opnieuw toesloeg via een hoekschop. Matt Ritchie bracht de bal laag het strafschopgebied in, waarna Joshua King zich ontdeed van Blind en de 2-1 binnenschoot.

Invaller Glenn Murray kreeg vervolgens tot twee keer toe de kans om het duel vroegtijdig in het slot te gooien, maar dat liet de spits na. Aangezien een slotoffensief van United uitbleef, bleven de missers van Murray zonder grote gevolgen en stuntte Bournemouth opnieuw. Vorige week werd immers kampioen Chelsea al verrast op het eigen Stamford Bridge (0-1). De promovendus staat veertiende in de Premier League.

Van Gaal staat met zijn United tien plaatsen hoger. The Mancunians wachten al vijf duels op een overwinning (G3, V2). Dat maakt dat de komende week een crisissfeer zal heersen in het rode deel van Manchester, waar Van Gaal al langer onder een vergrootglas ligt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.