Van Gaal: 'Titel mogelijk, maar zal heel moeilijk worden'

Reacties

Louis van Gaal geeft andermaal aan tijd nodig te hebben om Manchester United aan nieuwe successen te helpen. De Nederlandse manager sluit prijzen op korte termijn niet uit, maar zou de titel als een wonder beschouwen.

Van Gaal: 'Titel mogelijk, maar zal heel moeilijk worden'

'Maar dat zegt niet dat het onmogelijk is', laat Van Gaal weten tegenover The Guardian. 'De titel is altijd mogelijk, maar dat zal dit seizoen wel erg lastig worden.'

Na de veelbelovende voorbereiding, waarbij de nodige topclubs waaronder Real Madrid werden verslagen, slaagde Van Gaal er niet in om met United de openingswedstrijd op Old Trafford te winnen van Swansea City (2-1).

Louis van Gaal met zijn assistenten Ryan Giggs en Albert Stuivenberg.

'Ik denk dat de familie Glazer begrijpt dat Manchester United het dit seizoen heel lastig zal hebben. Anders zou ik niet aan deze klus begonnen zijn', zegt Van Gaal. 'De eigenaren wilden weten wat de gevolgen waren als ze mij zouden aanstellen. Dat heb ik hen verteld. Bij mijn vorige clubs was de start erg moeilijk.'

Tegen The Swans speelde Van Gaal in een 3-4-1-2-systeem, maar hij lijkt toe te werken naar een 3-5-2-variant met Robin van Persie en Wayne Rooney in de aanval. 'Het systeem is niet belangrijk. Het gaat erom dat je een formatie neerzet die past bij de spelers. Ik speel graag met drie spitsen, maar als ik dat doe moet ik bijvoorbeeld voor de spitspositie kiezen tussen Rooney en Van Persie', legt de voormalige Oranje-bondscoach uit.

Zomeraankoop Marcos Rojo kwam deze zomer als linksback in actie tegen Oranje tijdens de halve finale van het WK (Argentinië won na strafschoppen).
Zomeraankoop Marcos Rojo kwam deze zomer als linksback in actie tegen Oranje tijdens de halve finale van het WK (Argentinië won na strafschoppen).

Zondag wacht de tweede competitiewedstrijd voor Van Gaal. Manchester United gaat op bezoek bij Sunderland. Ook manager Gus Poyet beseft dat de druk hoog is bij United. 'Dat is altijd zo als een grote clubs als United een nieuwe coach heeft aangesteld en de eerste wedstrijd verloren gaat', zegt Poyet. 'Maar ik verwacht dat Manchester United in de topvier eindigt en dat Van Gaal zonder onnodige druk het seizoen afsluit.'

Zomeraankoop
Inmiddels heeft Van Gaal zijn achterhoede versterkt met Marcos Rojo, die overkwam van Sporting Lissabon. Volgens diverse media in Engeland en Spanje moet Real Madrid-aanvaller Ángel Di Maria dé zomeraankoop worden van Manchester United.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.